Bakpulver

Bakpulver (natriumbikarbonat), ett fint vitt pulver, är en snabbverkande syrmedel som används vid bakning. När kokvatten (som är alkalisk) blandas med fukt och en sur ingrediens (till exempel yoghurt, kärnmjölk, melass, brunt socker, choklad eller kakao, förutsatt att kakan inte är nederländsk), resulterar koldioxidbubblor. Dessa tillåter kakor, snabbbröd, muffins, kex och kakor att stiga upp och ta en ljus struktur.

Kan jag ersätta bakpulver för bakpulver?

Ja, så länge som det finns tillräckligt med en sur ingrediens för att göra en reaktion (för 1/2 teskedslakor behöver du 1 kopp kärnmjölk eller yoghurt eller 1 tesked citronsaft eller ättika). Och kom ihåg att bakpulver har 4 gånger kraften i bakpulver, så 1/4 tesked soda motsvarar 1 tesked bakpulver. Du kan göra ditt eget bakpulver hemma: Sifta 1/4 kopp grädde med tartar och 2 matskedar natron genom en fin silk 3 gånger i en liten skål. Förvara lufttätt vid rumstemperatur.

Eller, för en tesked bakpulver, ersätt helt enkelt 1/4 tsk bakpulver och 5/8 tesked kräm av tartar.

Kan jag ersätta bakpulver för bakpulver?

Eftersom bakpulver är gjord av natron i kombination med andra ingredienser är det svårt att ge en rak formel för att omvandla den till ren soda, och substitutioner rekommenderas inte. Bakpulver är mycket starkare än bakpulver, så fortsätt försiktigt. Genom att försöka ge tillräckligt med förtvivladhet kan du oavsiktligt sluta med en kemisk smak i slutprodukten.

Eftersom bakpulver är en stark syrgas, är det viktigt att använda den exakta mängd som krävdes i receptet. Medan inte tillräckligt med bakpulver kommer att ge en otillräcklig ökning och en tung färdig produkt, kommer att lägga till för mycket att få bakverk att falla. Detta ger också ett tungt resultat.

För att mäta natronkaka ordentligt, dopp målarskedan i behållaren och skruva ut mer än du behöver. Nivån av vad som finns i skeden med ryggraden på en bordkniv eller en annan platt kant.

Blanda alltid bakpulver med ett recepts andra torra ingredienser innan du lägger någon vätska; Den börjar börja fungera så snart den är våt.

För mer information om hur man gör bakpulver och precis vad som finns i det, gå till Arm and Hammers webbplats.

Se även

INGREDIENT: Bakpulver