När saker går till s ***, gör jag denna soppa.

Välkommen till Aldrig misslyckas, en halv regelbunden kolumn där vi blev poetiska om recepten som aldrig någonsin släpper ner oss. Den här veckan: Kyckling- och rissoppa receptet som social media manager Rachel Karten inte kunde leva utan.

Det finns många sätt att bota en dålig dag. Krossa det i gymmet med din #fitfam. Obevekligt titta Seinfeld repriser. Ring dina föräldrar. Häll ett XL glas vin. Ta ett bad. Och medan jag stöder alla dessa alternativ, mitt favorit sätt att vända tidvattnet på en speciellt skummig dag är att göra denna soppa.

Stick-To-Your-Bones Kyckling och Ris Soppa

Boss blir arg på dig för att inte göra det där? Kyckling och ris soppa. Den person du gick på två datum med att plötsligt inte texta dig tillbaka? Kyckling- och ris soppa, bebis. Förlora ditt kreditkort på väg för att hämta ditt betalkort i fältet (ja det här hände mig bara)? Kyckling och ris soppa har fått din rygg.

Poängen är: denna soppa är MOTHERFREAKING botemedel. Först har den den alltid tröstande kombinationsboken av varm buljong och ris. Den söta ish Ginger topping är oväntad och härlig. Den thailändska gröna chilen är en bra påminnelse om att din mun kan skada mer än ditt hjärta. Och det är super lätt att göra!

Först av allt händer allt i detta recept i en kruka. (Hörde du det, folk som använder Pinterest ?!) Beståndet görs med hjälp av boxade saker och verklig kyckling, sjalottor och vitlök så det utvecklar verkligen intensiv smak. Och när kycklingen är kokad genom (cirka 25 minuter) tar du bort den och strimlar den, kasta skalorna och masha vitlöket för att återvända till ditt lager.

vin case
Foto av Alex Lau

Att ha ett fall av vin runt hjälper också.

Okej, det här är min favorit del – och inte för att jag i dag brukar vara på Ring mig efter ditt namn ljudspår del av min Sad Day ™ spellista – men eftersom riset går rakt in i grytan med stamblandningen. Du sparar inte bara dig själv utan att rengöra en annan maträtt, men du får också perfekt kokt, ömt ris som tjocknar soppen på det mest magiska sättet. När riset är kokt (vanligtvis 35 minuter) rör du om en sparkig kombination av limejuice och fisksås tillsammans med den kyckling som du förstörde tidigare. När allt är uppvärmt, lägg det i en skål och toppa med en hel massa ingefära, chili, scallions och jordnötter. Ta ett djupt andetag: Allt kommer att bli bra.

Jag är ingen doktor. Eller terapeut. Eller självhjälpsbokförfattare (en dag!). Men jag vet att när min dag går ut i djupänden är det här en sådan som kan få mig tillbaka på rätt spår. Och det gör inte ont för att para det med ett XL glas vin och en Seinfeld maraton.

Få receptet:

hönan och ris-soppa med-grön-chili-and-ginger.jpg

Kyckling- och ris soppa med gröna chili och ingefära