5 typer av alkohol som du behöver kyla

Det här är året du äntligen bestämmer dig för att göra rätta cocktails hemma. Din barvagn är fylld med bästa gin och alla ingredienser för en Negroni, och du är redo att få shakin ‘. Gissa vad? Du har redan blivit upptagen. Eftersom en viktig ingrediens i en negroni kommer att skämma bort snabbt om du inte får det i kylskåpet, stat.

Basdrycker som vodka, gin och whisky – när du börjar göra cocktails, börjar du använda fraser som ~ basdrycker ~ – behöver inte kylas, men Allt vinbaserat kommer att oxidera och gå i riven vid rumstemperatur. Om du någonsin har lämnat en flaska re-corked vin på disken i en vecka, vet du att förtvivlan av smaklös, funky-provande sprutning är dålig. Och om du investerar i aperitif som vermouth, vill du göra dem sist för så många cocktails som du kan.

Vi pratade med Meaghan Montagano, barchefen och general manager på NYC: s Casa Pública för att ta reda på alkohol som du behöver kylas-Och sätt att använda det snabbare. (Tips: det innebär mer att dricka. En svårighet.)

Manhattan
Peden & Munk

Att göra en Manhattan? Lyssna!

1. Vermouth

Det borde finnas ett extra steg när man gör en Manhattan: Sätt vermouth i kylskåpet. Syre träffar vätskan omedelbart efter att flaskan öppnats. Oavsett om det är torrt vermouth (kanske du gör en femtiofemtiofem Martini), sött rött vermouth (för Negronis), eller mellan bianco (för en ny vrid på en Negroni), det måste gå i kylskåpet. Montagano konstaterar att de sötare röda kommer att vara lite längre, men låt det inte gå längre än en månad. “Om du går till en dykkstång och det finns Martini & Rossi i baren, vet du att din Negroni kommer att bli skräp,” tillägger hon. För att veta om något har gått dåligt, var noga med att smaka på en nypa när du först öppnar flaskan. Det ska vara ljust och komplext. När det oxiderar blir det platt och tråkigt, och när det är verkligen dåligt, det kunde lukta som en våthund. Denna regel gäller för alla vinprodukter.

2. Sherry och Port

Sherry är hårdare för att ge en tidsram för hur länge det kan stanna i kylskåpet, men det ska definitivt vara kallt så länge du har det. Montagano föreslår att man köper en mindre flaska, som en 375 ml, för att testa ut hur mycket du ska använda den. Förstärkta viner är oftast de längsta-Pedro Ximenez, en stark, söt efterrätt Sherry, kunde gå i tre månader – men några mer känsliga sorter som Fino kunde förstöra efter en vecka. Detsamma gäller för hamnen, ett annat starkt vin.

sherry-toniska-stans
Christopher Testani

Använd extra Sherry med denna tonic.

3. Marsala och Madeira

Om du har lite Marsala eller Madeira vin som en eftermiddagsdrink, ta bort den i kylskåpet efteråt. Den goda nyheten är att om du använder samma Marsala för att laga kyckling Marsala med senare, har du ett litet wiggle-rum för att låta det sitta i en månad eller två i kylskåpet. “Alkoholkomponenten är uppdelad och reducerad, så länge den inte är helt oxiderad, är det nog bra att laga mat,” förklarar Montagano. Smaken kommer inte att vara lika ljus. Samma regel gäller för den flaska vitvin som sitter i kylskåpet i några veckor – använd det för musslor sås om det inte har vänt!

4. Aperitifer som Lillet och Cocchi Americano

French Lillet är en mjukare, blommig citrusyperitif som du kan dricka själv eller i en Bond-godkänd Vesper martini, medan italiensk Cocchi Americano är mer bitter och bättre parat helt enkelt med klubbens läsk och apelsin. Oavsett vilken du föredrar i din Corpse Reviver No. 2-cocktail, måste de båda stanna kvar i kylskåpet. Montagano rekommenderar antingen över is med en citron twist. Lillet Rouge (röd) kommer att vara längst upp till en månad – medan Blanc och Rosé-stilar bara går några veckor. Alternativt, Cocchi Rosa, den röda vinbaserade aperitifen, kommer att vara längre än den vita sorten.

äggtoddy-overhead
matt duckor

Spike som eggnog-lägg sedan krämlikör i kylskåpet!

5. Cream Likör

Spik din eggnog med Baileys eller Kahlua, lägg den i kylskåpet. Det är förmodligen redan där – för vem vill dricka varma Baileys? – men bara om vi behöver veta det. Montagano rekommenderar att försöka El Dorado Golden Rum Cream, som är gjord med gammal rom och har en karamellliknande smak.

Nu när ditt kylskåp kommer att vara fullt av aperitif och förstärkta viner, använd dem inte bara för cocktails-prova ett glas på klipporna med en vridning av citrus. Låg ABV-drycker är populära i Europa och idealiska för dagdrinkning. Och om du hellre vill bli stor, gör en stans eller sangria när något börjar vända. Åh, se, här är en idé för allt som är söt vermouth:

apple-cider-and-rom-punch.jpg

Apple Cider och Rum Punch