Vad är Cream Ale (och är det Cream in It)?

Cream ale lever en lögn. Detta blev klart strax efter att jag tog min första sipp av Genesee Cream Ale, överlämnad till mig vid något tillfälle under min oskärpa av ett senare år av college. Det var, så långt jag kunde säga, ingen krämhet i ölna som helst. Jag kände mig lurad, förvirrad och lite orolig. Jag tvekade. Sedan drack jag fem mer.

Det visade sig att krämöle verkligen var allt jag ville ha: en lätt, ojämn öl som jag kunde dricka flera gånger. Det påminner om en annan namnlös öl som jag var van vid att slugging, men det var inte så … vattnigt. Det hade bättre smak. Och mer av det. Men vad i helvete var det? Och varför kallades det a grädde ale?

kräm ale-öl-glass-pint.jpg
Foto av Laura Murray

Cream ale, bastard sonen av tyska lager och engelska ales, föddes faktiskt i Amerika, till skillnad från de flesta stilar av öl. I mitten av 1800-talet började amerikanska ale bryggerier förlora affärer till tyskinspirerade lager bryggerier, så som alla innovativa affärer kommer att göra, de räknade ut ett sätt att anpassa sig. De uppfann en öl som drack som en lager, som senare blev “cream ale”.

Historiskt var ales tyngre öl än lagrar, men ölbryggerierna lärde sig att lätta deras öl genom att tillsätta ingredienser som ris, vete, socker eller majs i stället för korn. “Jag anser fortfarande majs det bästa valet,” förklarar Jeff Alworthy, författare till Ölbibeln. “Det här är en amerikansk stil, och en prydnad av majs ger den den signaturen av platsen.”

Fermenteringen av den här nya processen tog ungefär två tredjedelar den tid som en lagring gjordes, och den producerade en öl med jämn skarphet och förfriskning. Det innebar mer öl snabbare, vilket innebar mer pengar.

“Dessa var utformade för att vara tilltalande, massmarknad öl”, säger Alworth. “På 1800-talet skulle de ha använt olika malts och en gammal, slags hård hopp som kallades Cluster, men de sköt fortfarande för något som vi känner grädde öl att vara idag. “Lätt, uppfriskande, drickbart.

Ändå ingen kräm. Det finns inga belägg för vilket bryggeri myntade termen eller i vilken stad den officiellt härrörde från. Information om krämalmer är ganska svår att komma ifrån, som om någon inte vill att vi ska veta vad som verkligen händer (och därmed startar krämöppnets konspirationsteori …). Vad vi kan anta, säger Alworth, är marknadsföringsskälen som de gick med “grädde”, vilket inte skiljer sig från kräm sodas historia: “Ordet” cream “föreslår något rik eller silkeslen, men det var egentligen bara marknadsföringsglans. De kallades också – och jag har aldrig funnit en förklaring till det här “present bruk” ale. “

station-26-kräm-ale-öl-can.jpg
Foto av Laura Murray

Men dessa dagar adopterar bryggerierna stilen på moderna sätt. Bryggerier som Denver’s Station 26 och Columbus, Ohio’s Wolf’s Ridge brygger hyllor: skarpa, lättdryckta versioner som liknar Genesees ikoniska krämöle. På motsatta sidan av spektret flyttar bryggerier som Carton Brewing Company bort från det traditionella receptet och omdefinierar vad en krämöle kan vara.

“Min pappa tyckte om de flesta av de regionala flaskorna när jag var barn”, säger Augie Carton, mede ägare av Carton Brewing Company. “Jag skulle stjäla en Ballantine XXX eller en Genesee Cream från kylskåpet lika mycket som någonting annat. “Hans krämöle är en kallfermenterad blek, vilket innebär att den fermenteras vid en lägre temperatur, hur lagrarna är. (Medan ales fermenteras vid rumstemperatur.) “Det är det enklaste av pales, så det är ett enkelt hopp i många riktningar därifrån” säger han.

Kartongens serie med hög alkohol, imperialkräm ales alla relaterar tillbaka till kaffe. Den första öl i serien, Regular Coffee, bryggs med mörkt rostfritt kaffe. Café och Churro lägger kanel och vanilj till blandningen, och Caffé Corretto går med ett italiensk-inspirerat tillsats av anis. Resultatet är en öl som smakar lite krämig. Med smaker av kaffe och lite sötma kan man kalla en kräm öle äntligen vara berättigad.

Nu kan jag sippa dem långsamt, istället för att chugging. Oavsett är krämöleen en amerikansk klassiker, och jag är patriot. Denna öl är vår, så låt oss knäcka en annan.

Behöver du ta din kräm ale hemma? Prova en crowler.

sten-crowler

Varför världen behöver fler crowlers-Vänta, Vad är en Crowler?