Агонија и екстаза постојања зубара на Ноћ вештица

Два пута годишње чишћење зуба довољно је нервозно, али замислите неугодност трчања код свог зубара на Ноћ вјештица. Стоматолози су и људи, и испоставља се да имају шећерне жеље као и остали нас смртници. Неки од њих, у сваком случају. Други су управо убице које бисте очекивали од њих.

Али имајте мало саосећања. То није као Ноћ вештица, празник посвећен друштвеном санкционисању обожавања шупљине, олакшава живот особи чији је животни посао орална хигијена. Па како се зубари баве? Размишљали смо о пет душа са молитвама на уму како би видели како се они баве оним што смо сумњали, био је њихов најмањи дан у години.

Др. Алек Наини, козметички стоматолог (Естетска стоматолошка бања, Беч, Ва.)
“Дајем бомбоне за Ноћ вештица!” Др Наини признаје. “Ја имам слатки зуб и не желим да негирам децу обред Ноћ вјежбанства проласка.То је рекао, ја се држим даље од лепљивих слаткиша и камења, јер обоје остају у устима дуже него што је потребно. кикирики М & М, чоколадице, итд. “Наравно, Др. Наини не може помоћи да добијете малог стоматолога са триковима или третманима.” Ја додам јабуке у микс за кармино добро, јер да, ја сам зубар. “Међутим, након Ноћ вештице, она је тешка на послу и добија непотребне слатке третмане са улице.” У мом суседству увек користим откуп бомбона за Халловеен и замјењује преостале бомбоне за долара, играчака или књига. Ми пошаљемо оне у иностранство војницима. “

Др. ЦЈ Вагнер, педијатријски стоматолог (Вагнер Педијатријска стоматологија, Фок Поинт, Вис.)
“У мојој канцеларији обично немамо никакву храну или слаткише. Наша канцеларија је заједница са пуно здравствених свијести и мама и татице и мислим да су срећни што [нијесу] дали својој дјеци нешто високо -фруктозни кукурузни сируп. ” Уместо тога, др. Вагнер даје зубне четкице, боје и играчке на тему Халловеен-а. Али код куће, то је друга прича. “Класичан” уради како кажем, не као што ја радим доктора! У принципу купим оно што моја жена и ја желимо да улепшамо након што деца оду на спавање. Сницкерс, Млечни пут, Твик… знаш … све ствари које зубар не би требао имати у његовој кући. “

Др Тодор Ставрев, ортодонт (Леиферт Ортходонтицс, Нев Иорк, Н.И.)
Др Ставрев има све врсте мисли о томе шта деца треба и не би требало да једу на Ноћ вјештица. “У ортодоници, осим што се бринемо о декалцификацији емајла и распаду зуба, ми смо забринути пацијентима који разбацују своје уређаје и заграде, што заузврат одлаже њихов третман. Уопште, пацијенти треба избјећи све превише тврде, болесне, као што су карамел, тафи и тврди слаткиши. Свака врста бомбона која је кисела и воћна, није препоручљива јер имају ниску пХ вредност, што може да еродира емајл који штити зуб. ” Па шта Да Ставрев допушта? “Мекана тамна чоколада, шунке од кикирикија, и Сладолед.”Само док се четкице, нога и уста испере одмах након, додао је истакнуто.

Др. Јоанна Цлаустро, генерални зубар (Цлаустро Дентал, Стерлинг, Ва.)
“Ноћ вештица је мој омиљени дан у години” – обојица нас шокирали – “и стварно уђем у канцеларију. И даље дајем редовне бомбоне, али се држати даље од претерано лепљивих или тврдих слаткиша које су познате по извлачењу надева и крунице, или зубе зглобова. Дакле, не Тоотсие Попс, Сада Латерс или прекидачи вилица. ” Ове године, пацијенти ће имати добар врећице са Мини Сницкерс барови (један од омиљених доктора Цлаустра) заједно са палицама Тридент ксилитол гума (“јер гума стимулише здрав сливни проток након оброка и студије сугеришу да је ксилитол можда анти-шупљина”), као и четкицу за зубе у путу. “Истина је, ако волите бомбоне … једите слаткиш! (Осим тешких ствари.) Само обавезно очистите и одвојите бактерије које се хране хранљивим шећама и производе у себи кавне киселине.”

Др. Ионатхон Дасса, генерални зубар (Нежна стоматологија Нове Енглеске, Валтхам, Масс.)
“Живим у комшилуку који све иде на Ноћ вештица, а наша кућа је највише вољена и дјеца се плаше”, рекла нам је Др. Дасса злослутно. “Мој цимер (такође зубар) и купујем бомбоне од деце и дајте им Четкица за зубе, Паста за зубе, сјај, и а спооки предавање о томе како ако занемарују зубе, неће дуго имати велике чаробне осмехе. “Да не бисте мислили да је кућа докторе Дасса зоне зона без бомбона 31. октобра, он брзо истиче те трикове или третмане уместо тога, набавите спектакл. “Мој цимер се облачи као страшни зубар зубар, а ја се обучем као зубар који је муж мужа зуба.”

Наш савет: Чувајте своје четкице за зубе за руке овај Ноћ вјештица, ако само за зубе зубара. Зар неко не размишља о стоматологима??

Барбара Дзиадос је илустратор у Хамбургу, Немачка. Можете више да проверите њен рад.