И Ате 26 Тацос пронаћи најбоље Тацо доручак у Аустину

Волела бих да сам у Аустину за музику. Сајам у Тхе Цонтинентал Цлубу, након чега следи неколико хладних пива у Дееп Едди Цабарет-у би било лепо. Уместо тога, био сам тамо да једем 26 тацос за доручак у једном дану. Нема гитара или сетова бубњева. Само тортиље и јаја.

Аустин је земља тачака за доручак, јефтина јутарња шпила која је позната и (обично) љубав према Тексасу. То је комбинација мексичке технике и америчког укуса, мексичка тортиља израђена од брашна које су добили од немачких имиграната, нагомилане са састојцима познатим културама широм света. Тек-Мек је у свом најнапреднијом облику, а можда и нешто још већи. Доручак Тацо је доказ да разноликост, прилагођавање и укључивање, а не догма аутентичности и сегрегације, инспирису величину.

Али шта одлично дака за доручак? Ударио сам 13 најзаступљенијих тацо зглобова у граду и наручио два тацоса на сваком месту. Наручио сам било који специјалитет тацо препоручен или добро познат на тацо штанду, као и стандардни, конзистентни тацо, састављен од пет састојака. Ево шта сам тражио у контролном тацо-у:

аустин breakfast taco joes bakery rosita al pastor
Фото: Алек Делани

Ручно обојеног типа у Росита ал Пастор, и два тацос за доручак у Јое’с Бакери

Тортиља
Тортиља од брашна је основа сваког правог ресторана за доручак у Аустину, а најбоље се уздигне са гнезда након што су свеже притиснуте. Топла тортиља држи све остало у изолованој тацо (слично ономе како ресторани послужују храну на топлим плочама), а добар би требало да буде и мекан, жвакан ​​(али не и гумени, као и они који су купили продавницу), а једва хрскав дебелог, полу-прозрачног (хвала, маст!) делови тортиља који дају пут до џепова ваздуха.

Јаја
Постоје три константе које би требало увек да постоје у трчању, без обзира да ли их једете из така или не. Усклађена јаја увек треба да буду добро зачињена, добро пјена (пухаста, са минималним белим пругама) и влажна. Сува, недозвољена јаја су лоша цимерка у стану званом Тацос.

Сланина
Бацон би требао бити једнаки дијелови хрустљав и жвакан. Ниједан. Не други. И једно и друго. То се односи и на сланину у тацо доручак, без обзира да ли је исецкана и уграђена у јаја или постављена као цела трака на врху. Сваки залогај од така треба да има нечију добру сланину.

аустин breakfast taco tamale house spread
Фото: Алек Делани

Бреакфаст тацос на Тамале Хоусе Еаст, и доказ да сам пољубио гомилу тацос у Тисон’с Тацос

Сир
Највероватније ћете видети исечени цхеддар или Монтереи Јацк сира на доручак у Аустину. Можда мешавина обоје. Без обзира на кога се сусрећете, сир треба да допуни, а не да доминира. Не желим да пливам кроз џиновско море сљунчаног сира и дођем до остатка мог така (иако бих желео да пливам кроз гигантско море сљунчаног сира у неком тренутку у мом животу).

Кромпир
Кромпир је оно што попуњава стомак, рукује ти торбом, и гурну те на леђа док излазиш из врата (или плази у кревет, овисно о свом животном стилу). То те плаши до ручка. На неким местима фино исецкати кромпир. Неки су их танка. Неки ће их сипати. Без обзира на технику, кромпир треба да буде зачињен и куван. Ништа не руши доручак тацо (или нешто, заиста) брзо као гомила бланд, полужастог кромпира.

аустин breakfast taco valentinas spread
Фото: Винцент Цросс

Бреакфаст тацос и Реал Деал Холифиелд на Валентина’с Тек Мек ББК

Специјално Тацо Виннер:

Валентина’с Тек Мек ББК прави монументални доручак тацо назван Реал Деал Холифиелд. Почиње топлом, савршено куваном, прозрачном брашном тортиља, која се постиже димљеним прженим сланином, сланином, прженим јајима, парадајзом-сераном салсом, пасуљем и кромпиром. Ова ствар је сведочанство и на роштиљу и тацосу, димом, сланој, сочној и испуњавајући се као пакао. Случај брискета који се испразни на већ натоварен тацо је ко-знак [?] Вишка, скоро као да људи из Валентине говоре: “Хајде, реци нам да не можемо. Ми ћемо. “И ипак, и даље остаје избалансиран. Овај тацо је невероватан.

Топ Тхрее Специалти Тацос:
1. Валентина Тек Мек ББК – Реал Деал Холифиелд
2. Тамале Хоусе Еаст – зачински Мигас
3. Верацруз Алл Натурал – Мигас

аустин breakfast taco rosita truck
Фото: Винцент Цросс

Поздравно лице камиона која је Росита ал Пастор

Најбољи доручак Тацо у Аустину:

Росита ал Пастор служила је најбољем класичном доручак тацо коју сам јео целог дана. Јаја су савршено умешана и зачињена. Кромпир је био мекан и слан. Сланина је била жвакана и хрустљава. Цхеддар сир је поскупан пажљиво. А та тортиља, стиснута и кувана у камиону паркираном испред бинго-сала, била је нешто што сам желео да обмотам око мог тела и напијем се. То је био тацо да бих се вратио и опет појео након што сам прождирао 26. То било је све што сам желео и свакако најбоља ствар коју сам икада јео на паркиралишту стрипова. Овако сам се надао да ћу наћи, скромну комбинацију састојака, која ме је осјећала мање као да једем тацо и више као да сам постојала тачно гдје сам требао бити.

Топ Тхрее Цлассиц Доручак Тацос:
1. Росита ал Пастор
2. Јое’с Бакери
3. Даи Дуе Такуериа

Комплетна листа тацо спотова које сам посетио (без посебног реда):
Ми Мадре
Јое’с Бакери
Тацодели
Торцхи’с
Валентина’с Тек Мек ББК
Тамале Хоусе Еаст
Верацруз Алл Натурал
Пуебло Виејо
Даи Дуе Такуериа
Хуан у милион
Росита ал Пастор
Ел Примо
Тисонов Тацос

Желите ли најбоље регионалне специјалитете? Шта кажеш на Пхилли цхеесестеакс или Цхицаго хот догс?

цхеесестеак-делани-патс.пнг

Ја сам у 16 ​​најбољих места Пхилли Цхеесестеак у 12 сати

цхицаго-хот-дог-фатсос-ласт-станд.јпг

Ја сам у 14 различитих Цхицаго Хот Дог Зглобова у 1 дан