О оним лепљивим бунама на априлском насловници

Фотографија: Дитте Исагер

Људи, извињавамо се. Направили смо ствари компликованије него што су требале бити.

Те бебе смо тестирали 14 пута у кухињи БА. Они су високи, пухасти и декадентни. И желимо да постигнемо исте резултате које смо урадили. Ево још неколико савета који ће вам помоћи да водите пут траке лепљиве крзна нирвана:

Прво, одложите се неко време, јер се тесто треба опустити. Требаће вам око 3-3 1/2 сата да направите, доказујете и охладите тесто. Онда ћете морати да саставите лепљиве пецива, пустите их да докажу други пут, а затим их испече, што ће трајати још 2 1/2 сата (већина неактивног времена).

  1. Проофирање значи да се тесто уздиже на топлом, слободном простору.
    Овај корак је важан зато што гради структуру унутар теста и укуса.

Хладити тесто 2 сата након првог доказивања. Хлађење теста ће олакшати руковање, јер тесто има у себи маслац. Када се тесто загреје, маслац почиње да се топи.

  1. Када сакупљате лепљиве лепиње пратите наш корак по корак водича са фотографијама.

  2. Лагано покрити дељено тесто у посуду и пустити да се подиже. Овај важан други доказ дозвољава гасу да се изграде унутар теста, стварајући лакшу, пухасту текстуру.
    Међутим, не пролази поред те тачке. Ако их “превише доказујете”, онда ће врх лепљивих пецива кренути из паније док се пече.

Ријеч на величини панова. Развили смо их у 8 к 8 к 2 “пећници за печење како би се печали високи и сјајни. Немате 8” квадратни пан који је најмање 2 “дубински? Нема проблема. Пробајте 9 к 13 к 2” пан , исеците тесто на 8 порција и проверите их након пецања 40 минута. Положићеш их, шири бунс, али ће и даље бити укусно.

  1. Желим да
    прекинути овај пројекат на два дана? Саставите лепљиве пецива, ставите их у посуду, а затим прекријте и хладите их преко ноћи. Затим се пробудите, извуците их из фрижидера и пустите их да доказе други пут пре пеке.

Имате ли још питања? Молим вас, дајте нам холлер на аскба@бонаппетит.цом.

–Хунтер Левис