Отворени бар или Нах? Како добити венчане госте пијан без трошења среће

Свакако, вјенчања су веселе прославе неиздрживе љубави и чврсто посвећеност. Међутим, они су такође параде непријатних буџетских одлука које вас стално присиљавају да питате, да ли треба да се залепим или да то спасим? Стресно је и срање. Из тог врло валидног разлога, у потпуности разумемо искушење новчанице. На крају крајева, алкохол може бити велика ставка на вашем венчанском буџету – према томе Бридал Гуиде магазин, отворени бар може коштати до 20 посто вашег укупног буџета за вјенчање. Али не ако ваши гости пишу рачун за своја пића! И без слободног алкохола, неће бити непријатних пијаних инцидената! Сви победјују, тачно?

Ево проблема: Од четири стручњака за вјенчање које смо интервјуисали за ову причу, нико не би препоручио готовински бар. Нити један. Када су притиснули из разлога, понудили су речи, укључујући и “лепљиве”, “изазовне”, “ван мода” и “важније од свадбене торте”. Ту је и чињеница да данас живимо у друштву без готовине – вероватно је неразумно тражити од гостију да донесу 50 долара у мале рачуне за своје застрашујуће схиндиг у позадини Вермонта.

Али! Наши стручњаци имају пуно савета и трикова који ће вас спасити од тога да направите тај чврст позив на првом месту.

Савет # 1: Ник хард ствари

“Нико неће да се пожали због тога што има само пиво и вино на венчању, али они ће се не пожале на алкохол “, рекао је Ницоле Схеппард, који води свадбу за планирање свадби Алл Вхо Вандер. Сечење на јефтиној тврдој течности ће вам уштедјети чамац, објаснила је. Наравно, то не значи потписивање коктела, али сви ће бити срећни све док постоји неки алкохол некакве врсте. А ми имамо осећај да ће Дед само Деда Турчија бити сјајан.

Савет # 2: Одлучите за дневну аферу

Осим ако ваше венчање не усидрира безумна мимоза бар, људи ће вероватно пити много мање током дневних сати него на венчању у суботу. У складу са тим, можете планирати поруџбину са леђима.

“На венчању у љетном венцу можда су задовољни бијелим вином, розе, мало мјехурића и пива”, рекао је Ребецца Схенкман, власник НИЦ базиране службе за планирање венчања Пинк Бовтие Евентс. “Баците крваву Марију и Аперол спритз, и прилично добро.”

Савет # 3: Узмите куповину из продавнице са политиком откупа

Прво, проверите да ли вам место допушта да унесете сопствени алкохол. Ако јесте, пронађите продавницу алкохолних пића која ће вам омогућити да вратите оно што не пијете. Може вам штедети стотине долара.

“Купујете оно што мислите да је одговарајућа количина, али немате појма”, рекла је Схеппард. То је зато што чак и зачињен професионалац за вјенчања неће знати, на примјер, да су ваши пријатељи из средње школе стварно у Манхаттанима и потпуно ће ослабити барски слаткиш слатког вермута, или да пријатељи вашег родитеља пију само Цорона.

На недавно вјенчању “купили смо тоне алкохола – више него што нам је било потребно – јер смо знали да ће продавница алкохола то откупити”, рекао је Схеппард. Био је то паметан потез: “Људи су прошли Аперол спритзе као да је то њихов посао. Седамдесет и пет посто гостију их је пило, а ми не би били спремни да купимо оно што смо мислили да нам треба на бази индустријских стандарда. “Оно што је она првобитно погодила људе би ишла на пиво, вино, и друге ликере – вратили се у продавницу.

Савет # 4: На крају послужите дражљивим ликерима

Поседовање алкохолних пића на располагању током целог ноћног дана може постати ноћно мржно. Умјесто тога “на крају имају коњак”, сугерише Адам Ховард, корпоративни кухар кетеринга у Мике Исабелла Цонцептс у Вашингтону, Д.Ц. Можете га чак у фокусу поставити станицу за ноћну ношњу уз друге напитке после вечера и можда неколико цигара.

Савет # 5: Поставите места са једним стаклом за вино

Конвенција диктира да поставке места укључују две чаше за вино – једну за црвено, а једна за бијело. Али празна чаша за вино треба да буду попуњена, а то су лоше вести за ваш буџет.

“Ако покушавате да ограничите трошкове, ставите једну бијелу стакло за столом уместо како бијелом, тако и црвеном бојом”, предложено Давид Мавхиннеи, кухара у угоститељској компанији из Њујорка и просторије за догађај Хавен’с Китцхен. Људи који желе више да пију – увек могу да питају – али ово смањује вероватноћу двоструког фистинга.

Коначни одлазак: Што се тиче америчких конвенција о вјенчању, каса за новац је вероватно нестала. Хајде да сви излијемо за то.

Једног венчаног коктела који вам је потребан овог лета (вјенчање није потребно):

То је Пинк као Бубблициоус и то је Пиће лета