Ова Манхаттан Бодега је у потпуности постала Фелт

Бодега је једна од највећих Манхаттанова традиција у исхрани, али сада можемо дефинитивно рећи да кутак складишти заиста нуди све: сада постоји продавница погодне за продају свих пакованих грицкалица за које Нев Иоркер може да сања – осим што је храна произведена од филца.

8 До Латеа, продавница од 12.000 квадратних метара од Стандардног Биергартена на Литтле Вест 12тх Стреет, је идеја британског уметника Луци Спарров и садржи полице на полице са невероватно детаљним, ручно шишаним “хранама”, укључујући све од конзерве намештаја и замрзнутих делиција за производњу. Чак и небезбедни споменици, као што су Банд-Аидс, налазе се у продаји. Купци су позвани да купе прехрамбене производе у прелазима као и било која друга бодега.

У међувремену, они који желе да ухвате брз ручак од нехрђане хране могу да оду до дијела бројача како би сакупили своје властите осјетљиве сендвиче израђене од-каквих других синтетичких пастрами или солне говедине са киселинама. Да би се то завршило, наравно потпуно функционалан штанд за хоботнице за тканине биће постављен испред футроле за храну, наравно, са кетцхупом од глиттер-лепка и сенфом, с обзиром да је ово још увек у Њујорку, а чак и осећају потребу за топлим псима одговарајуће зачине.

Спарров је провео шест месеци радећи на рају за текстилну храну уз делимичну подршку кампање у Кицкстартеру, али то није све забавно и осетљиво. Инсталација би требало да буде коментар на спору смрт трговине у суседном углу и прослава локалних, независних продавница виталности за заједницу. 8 Тилл Лате ће наводно одржавати недељне догађаје у продавници да би ангажовали клијенте у животу у сусједству.

“Желим да посао доведе људе да размишљају о губитку простора у заједници када нестају ове мале кутије, да их подсетимо колико су вриједне ове угаљске продавнице и боја коју доносе у наш живот”, рекао је Спарров о пројекту у штампи издање.

8 До Лате је отворено сваког дана од 5. јуна до 30. јуна, од 8 до 8 часова. Пеак у најтипичнију продавницу која постоји у фотографијама испод.

Бодега v2 DSC0500
Љубазношћу стандарда
Бодега v2 DSC0359
Љубазношћу стандарда
Бодега v2 DSC0298
Љубазношћу стандарда
Бодега v2 DSC0289
Љубазношћу стандарда
Бодега v2 DSC0251
Љубазношћу стандарда
Бодега v2 DSC0439
Љубазношћу стандарда