Потребна вам је велика канта од соли Малдонског морја уколико кухате доста било шта код куће

Ово је прича о безопасној зависности, али ио томе зашто сам купио канту од 3,3 килограма морске соли Малдон.

Малдон: хрустљав, у дијамантским облицима стијенама са југоисточне обале Енглеске, без којих никакав случајно брушени шницар или цринкли цхоцолате-цхип цоокие не би био потпун. А ипак, све ово време, помислио сам да је Малдон дошао у један суд: кутију од 8,5 унци. Током већине последње деценије, био сам страствени али неуобичајени кувар, а под “ретким” мислим да сам типично једем три оброка дневно. Ако сам направио јаја за викенд или кесице за ријетку вечерњу вечеру или велику салату од шницла за пријатеље, знао сам да ће ова кутија Малдона бити у остави, спремна да расипчи деликатну пршљену сол на плочи.

кафа-нарезан-стеак
Алек Лау

Нека сека не удари на сто без потапања Малдона.

Затим су се десиле двије смешне ствари: (1) имала сам бебу, што значи да више не једем три оброка дневно у ресторанима. (2) Сада, када кувам више код куће, пролазим кроз Малдон на узнемирујућој брзини, а некако сада живим у окружењу где су те елегантне кутије од слоноваче мистериозно одсутне са полица три продавнице прехрамбених производа у непосредној близини моје стан. Пре неколико недеља, ово је упалило у мени осећај неправде које сам ишао на интернет да бих видио да ли могу купити неколико кутија у опсегу. У овом тренутку су нас надобудни надимци Амазона упознали са Тхе Малдон Буцкет.

Можда мислите: “Јеси ли луд? Зашто ниси само купио другачију мршаву морску сол од једне од твојих три сигурно боугие приче о прехрамбеним производима? “Чујем те. А у случају практично било ког другог производа са којим кувам, ја бих покупио још један сличан квалитет високог квалитета. На узбуђење мојих колега, сигуран сам да купим маслиново уље као потпуни морон, случајно изаберем другу флашу сваки пут када одем у продавницу, јер имам страшно сећање, али знам да је онај који сам добио Последњи пут није био сјајан. Волела бих да будем врста особе која памти каква је кокосовог уља онај који не окуси лосион за сунчање (рафинирани?) И који је јар “добар тахини”, али знам, дубоко, то нисам ја.

малдон salt package
Фото: Џејмс Моллисон

Чињеница да је ова кутија од 8,5 унци једноставно није довољна.

Немам ништа да фетишем сваки састојак у својој остави. Све што морам да задржим је Малдон, који све толико често однесем из моје огромне канте у лепо мало јело које живи поред моје гардеробе, заједно са мојим сламом дијамантске кристалне косхер соли (али то је још један пост). Знам шта Малдон осећа као у мојој руци и колико могу да досегнем за постизање моје идеалне соли. Знам колико је тешко притиснути да се сруши између мојих прстију. Знам како ће се дисперзирати на плочу шаргарепе или карамел-пецан тарт. Не правим никакве тврдње да је Малдон најбоља густа сол, али ћу тврдити да ако постоји један састојак којем треба вредновати, то је оно што ставите на 99,9 посто ствари које кувате: соли. А Малдон је бренд у чијем се састанку ја генуфлецт, а код табернакле, да, мислим кофе.

Такође, зависна сам од своје текстуре. Ово сам схватио недавно, када сам јео мало мандолинског кромпира који је ошишао до прекрасне златно-браон испод пилећег печења. (Хвала, Крис Мароко.) Када сам питао мог мужа да ли мисли да је јелу потребна сол, погледао ме је као да сам луд. Кромпир се понашао као спужве за божје-знање-како-толико заливање соли од те птице. Тада сам схватио: оно што сам жудела није сол; било је флаки со. За одређена јела, није довољно имати сол повећавајући укус хране. Морам пробати повремено поп чисто соли. Потребно ми је задовољство које долази од оног чудесног крчења, као што је то звук који је неминовно танак стакленик направио када се клинкира. Без слатке соли, моја храна је непотпуна.

Дакле, док сам вам могао рећи да купујем Малдон за канту јер је економичан, или зато што соље остаје свеж у запечаћеној кофи него у кутији коју никада нећу у потпуности затворити, прави разлог што то чиним је зато што сам зависник , и ништа ме не плаши више него љокирање те црне торбе у Малдон кутији и схватајући-срање-ја сам напољу.

Купи је: Малдонова морска сол, 3,3 лб кашика, 29 долара на Амазон

Онда ставите ове љуспице на рад:

Ови колачићи са слатким чоколадом су савршени

Сви производи на Бонаппетит.цом су независно одабрани од стране наших уредника. Међутим, када нешто купите преко наших малопродајних веза, можемо зарадити аффилиате комисију.