Све што вам треба за Ласт Минуте Муллед вино

Људи имају тенденцију да посматрају муље вино као једноставан начин да се ослободи вина у којем се уопће сматрају непропусним. Знам то, јер сам био један од тих људи. Као што се испоставило, кварно црвено вино с циметом у праху, шољу сок од јабуке које сте украли од своје нећаке, а виски, јер је то била једина смеђа течност у зглобу, не прави муљевито вино. Збуњујуће је што сте узели две благо неприлагођене боце вина и претворили их у изузетно неприлагођени лонац вруће пијаце.

Муллед вино када је завршено (чак и кииинда) исправно је укусно и користи се од црвених вина које људи доводе у вашу кућу током празника да можда не желите да пијете. Такође је најближе што можете доћи до досадашњих чаша чишћења за одмор. Кључ није претпоставити да ћеш имати све што ти треба подстакнути на тренутак. Ево како да останете спремни да направите мулледно вино у последњем тренутку.

Основне пропорције засноване на БА муллед рецепту вина:
1 бочица вина
1 цимет палица
1 шоља Порт
1½ чаше јабуковог јабука
4 јабуке
1 мала наранџаста
10 каранфилића (притискати у поморанџе ако желите бити фенси)
1 кардамом под (или 12 семена, опционо)

Чувајте читаве циметове штапићеве и целе каранфиле у ормару. Ако већ немате те ствари, то је инвестиција од 7 долара која је вредна тога. Прашкови који су на комплетној колекцији зачинске ракије које вам је мајка дала као присутни кућни љубимац прије пет година неће учинити. То срање је стало и укусно је.

имати зачињени јабуков сир у фрижидеру. Неки рецепти могу дозволити да се редовно сок од јабуке клизи, али морате додати толико додатног зачина како бисте га надокнадили. Такође, зашто неко пије регуларни сок од јабуке када је ово једино доба године можете пити сојом? Не играј се.

Додајте флашу бренди или тавни лука до колица. Можете наћи опције за духове засноване на вину за мање од 15 долара у вашој локалној продавници вина или чак на цијелој храни. Моје гласање је за Порт, јер уживам у пићу сам више од ракије у случају да прођете следећег месеца без прављења муљевог вина и још увек желите опцију за ноћне капе, али то је само ја. Технички гледано, не треба вам брендија или лука да направите млето вино у шипку, али већина рецепата укључује. Сматрам да то додаје срце за пиће и држи је од дегустације као да служи флашу црвене која је остављена у задњем делу вашег аутомобила током цијелог мјесеца августа (вруће и бруто).

Два наранџе и четири до осам јабуке, узми или остави. У штапићу, уколико немате поморанџе, само их прескочите – не замењујте са сувишним соком поморанџе.

Тхе Пријатно Позлаћени рецепти за вино позивају на два кардамона, који се понекад тешко могу наћи, а не нешто што ће се само задржати. Међутим, можете купити семена кардамома у одељку зачина заједно са циметом и каранфилићем. Под углом има око десетак семена, тако да можете користити ту математику за свој рецепт. Кардамом додаје готово таничну суху која може надокнадити неку слаткоћу, уз додавање дубине и ароматичности.

Идеално желите да користите већа и смирујућа црвена вина као што су Зинфандел, Мерлот, Сирах или Цабернет, али било које воћно црвено вино које ваши чланови породице напуштају ће учинити. Користио сам Пинот Ноир прије успјеха. Искрено, без обзира на црвено вино са којом сте заглавили и не желите да пијете, они ће радити. Само немојте мешати сорте, као што је једна бочица Цабернет и једна бочица Пинот Ноир.

Шећер или мед. Нису сви рецепти позвани на то, али често ће вам требати да би избалансирали горчину и / или алкохол. Мој стручни савет: не додајте шећер или мед до самог краја. Желите да га додате по укусу, јер у зависности од случајног вина које користите и духа, можда вам не треба много, ако постоји.

Практично понашајте се као “Хмм. Хеј Карен, видим да си донио ове две бочице Мерлота, а ја не знам за вас, али муллед вино звучи прилично добро сада. Како би било да брзо повуцем неке ствари? “Такође можете да се вежбате смехом и махањем свог зглоба безбрижно,” Ох, то је ништа! “Као један од оних митских, 1950-их Тецхницолор домаћина који може једноставно учинити све.

Послужите то као изненађујуће ноћно пјевање, или као пратња плаид пиџама и вашим омиљеним сезонским филмовима који (надамо се) стримујете на Нетфлик-у, да бисте загрејали руке и срца ваших импресионираних гостију. Муллед вино држи три дана у фрижидеру, а све што је потребно је брзо 20-минутни симмер на шпорету да направите шољу док певате заједно са Маријом Кери. То је један од оних поклона које наставља да даје, али боље зато што је вино.

Кувано вино

Кувано вино