Pištola za kajenje me počuti kot nori znanstvenik

Na prvi pogled je videti čudno. Pištolo … s cevjo? Moja hči poziva Breville Smoking Gun “ogenj diha slon.” Na drugi pogled je videti kot visokotehnološka plevela cevi. Žal mi je, samo to! Toda ta puška ni namenjena takemu kajenju. Pištola za kajenje je zelo preprost način, s katerim hitro damo dišeče okuse v hrano in pijačo. Torej, če imate radi navadne dima (kot jaz) in se počutim malo kot nori znanstvenik o hrani, je to igrača za vas.

Pištola ima leseno komoro na vrhu in 17,5-palčna cevka, ki prihaja iz cevi. Če ga želite uporabiti, spustite nekaj lesenih sekancev v to komoro, vklopite ventilator, vžigajte žetone z ognjem in opazujte dima iz cevi. Potisnite cev proti kakršni koli hrani, ki jo poskušate kaditi. Pokrijte (z veliko skledo ali folijo), da zaužijete dim s hrano ali pijačo in pustite, da sedi nekaj minut, da pustite okusne okuse absorbirati v hrano. To je tako enostavno, da moj 6-letni mož lahko to naredi (ne da sem ji pustil igrati s tekmo ali kaj podobnega).

vročega prekajenega lososa-s-taragonom-krem-fraičem
Christopher Testani

Dimljeni losos, gremo!

Katere stvari lahko kadite, vprašate? Uporabil sem ga za kuhanje kuhanih rib, tako da ribe prenesem na plitvo posodo, pokrivam s folijo, dodam dim in pečat. Počakajte nekaj minut, odvisno od tega, kako dima ga želite, in uživajte. Lahko se ponovite za globlji okus! Samate paradižnike in jih kadili v skledo in jih postregli z ocvrtim kurjem, dodali mesno-Ness do povsem vegetarijanskega obroka. To lahko storite s katerim koli zelenjavo res (zelje bi bilo neverjetno) … in sadje. To poletje smo bili obsedeni z dimljenim ananasom. Moj prijatelj Ashley Sneed, ki je lastnik Trade Street Jam Company, uporablja puško za puško, da kadijo za svoje dimljene jermenovega jamskega jama in prekajene rumene breskve.

Toda moj najljubši način uporabe puške je kaditi tekila. Napolnil bom pol polnilo z dimom, pasti z vijakom na vrhu in se močno stresel. To prinaša moje vikend palme na naslednjo stopnjo in se počutim kot krasen natakar, ki pravi stvari, kot je “cocktail program.” To lahko naredite tudi s scotchom ali bourbonom. Na voljo je z nekaj različnimi vrstami lesa, tako da se lahko igrate z različnimi okusi in vidite, katere kombinacije vam je najbolj všeč.

Ali bo vaša dimljena piščanca okusila, kot da je kajenje v dvorišču na žaru ves dan? Ne. To je okus, ki je vreden potovanja po vsej državi, in stoji v dolgih črtah. Ampak, če vam je všeč dimni okus in želite, da ga dodate v domačo kuhinjo, ne da bi prižgali žar, je ta pripomoček za vas. In prihajajo (komaj) pod 100 $, zaradi česar je zabava poleg katere koli kuhinje.

BUY IT: Breville Smoking Gun lahko najdete tukaj

Lahko ga kadiš?

Lahko ga kadiš?