Hur man gör det stämsta Ramen-ägget någonsin

Sex och en halv minut. Inte sex. Inte sju. Sex minuter och 30 sekunder. Det är så vi gillar vårt jammy-yolked, peel-and-eat mjukkokt ägg. (Distinkt från den typ av ätit-i-shell-med-toast-soldaten, även om vi älskar dem också.) Vi vet: Det här låter oss som en massa stopwatch-wielding nördar. Men vi finner att sex minuters ägg har en genomskinlig vit (brutto), och sju minuters ägg har lite kokt äggula (bummer). Splitting skillnaden ger exakt ägget vi vill lyssna i vår ramen eller bli mysig med mjuka grits. Så ja, sex och en halv minut. Varsågod.

Tekniken

hård boiled egg boiling water
Foto av Ted Cavanaugh

1. Ta en stor gryta med vatten till en koka över medelhögt. (En 2-kvarts gryta skulle vara tillräckligt stor för upp till 8 ägg.)

hård boiled eggs 2
Foto av Ted Cavanaugh

2. Sänk försiktigt ägg i vatten med en slitssked. Koka 6 ½ minuter, bibehålla en mild kokning.

hård boiled eggs chill
Foto av Ted Cavanaugh

3. Överför till isbad eller mycket kallt vatten och kyla tills ägg är bara lite varma, ca 2 minuter – det stannar ägget från att laga mat och gör det lättare att skala.

Jammy eggs
Foto av Ted Cavanaugh

4. Krossa ägg försiktigt och skal, från det feta änden som innehåller luftfickan. Ät genast, eller kyl om det inte används direkt.

Gör framåt: Mjukkokta ägg kan kokas och skalas upp till 3 dagar framåt. Täck och slappna av. Värm i simmerande vatten i 1 minut före servering om så önskas.

Få receptet: Jammy Soft-Boiled Eggs

Hur man spikar det perfekta kokta ägget för varje maträtt

Idéer! Massor av idéer !: