Tomatrötta Recept av sommaren 2018

Jag har känt några toasts i min tid. Jag är väl bekant med att undvika, men jag föredrar en smet av ricotta och apelsin sylt till frukost i dessa dagar. Jag gör en regelbunden pilgrimsfärd till Harts för deras musslor, och börja inte med mig på denna karamelliserade purjolök från Botanica-jag har gjort det för ofta att räkna. Men tomat toast? Aldrig träffat killen.

Fram tills Smaklig måltidAugust Simple Issue kom ut och jag kom ansikte mot ansikte med detta underbara foto av hyperröda och saftiga tomater vilande på en molnliknande dra av mayo alla på toppen av skarpt, olivolja-blött bröd. Åh hej hej där, jag tror inte att vi har introducerats.

tomat toast with chives and sesame seeds
Foto av Marcus Nilsson, matstyling av Rebecca Jurkevich, prop styling av Amy Wilson

Hela bilden har en fin burk av kall Modelo i den. Lika lockande.

Receptet, av ledande matredaktör Andy Baraghani, är knappt ett recept alls. (Vi kallade det “Simple Issue” av en anledning.) Du skämtar lite bröd, rör mayo med lite riven vitlök och citronsaft, och smidigt torka några tomater. Då kommer garnishes, och det finns mycket. Här på BA kallar vi den här typen av garnish-frenes “topp Andy.” Du har väntat på det-sesamfrön, malet gräslök, fläckigt salt, spräckt peppar, Aleppo-stil peppar, olivolja, och citronskal. Rulla dina ögon allt du vill, men det gör en snygg rostat bröd (faktiskt fyra toasts). Jag glömde citronskalet, och det var fortfarande det mest gillade fotot jag någonsin lagt på internet. [Anteckning från Andy: “Hon borde verkligen ha gått för citronskalan.”]

Objekt A:

Läser in

Titta på Instagram

Åh, och de är otrolig. Jag serverade dessa killar för en familjen brunch tillsammans med en tallrik med äggröra med schweizisk chard. Tomatens söta surhet spelade av garlicky mayo, som mjukade in i det fortfarande varma brödet. Sesamfrönna utlånade subtilt knäcka; Aleppo peppar gav det minsta förslaget på värme. Om du inte är i tanken på mayo och tomatjuice droppar ner dina handleder, vill du ta en gaffel och en kniv för den här. Men då måste jag fråga, vilken sorts sommarätare är du?

Få receptet före sommarens över:

tomat toast-med-gräslök-and-sesam-seeds.jpg

Tomat toast med gräslök och sesamfrön

Ärligt talat är denna couscous den verkliga “toppen Andy”:

Den bästa, mest komplicerade Cous Cous (det är värt ansträngningen)