3 Врсте смеђег путера морате знати како направити

Смеђе маслац је само један од оних састојака звуци фенси – стварност је, чак и кувар невбие то може учинити. Све што треба да урадите је да истопите мало маслаца у тепиху или тањиру на средњој врелини, а затим исприте док вода у бутеру не почне испарити, остављајући вам орах, мирисно течно злато које све повећава од једноставног прженог вегета до декадентног десерта колаче и тарте. Али не постоји сва браон маслац једнака – знајте која од ових три је исправна за ваш сљедећи пројекат кувања:

браон-буттер-левел-1

Лагано браон маслац је савршен за преливе салата. Фото: Алек Лау

Златно смеђе масло
Када први пут почнете да видите чврсте материје млека, повуците пан са штедња сада за нешто што би било одлично уграђено у салату или преко биљног јела, као пржена шаргарепа са лешницима и смеђим маслацем.

браон-буттер-ниво-2

Иди мало смеђе за дубоко укусне бутноћуте скуасх ноктију са маслинастим маслацем. Фото: Алек Лау / Марцус Нилссон

Смеђе смеђе масло
Чак и 15 секунди даље, чврста материја млека постаје само тамнија тема. Ово мало тамније значи нешто богатије у укусу, додајући савршене замршености да заврше тестенине или рибље специјалитете.

браон-буттер-левел-3

Припремите тамну страну смеђег путера у печену робу, као што је ова салата-маслацка јабука галета. Фото: Алек Лау / Мицхаел Граидон + Николе Херриотт

Готово црнено смеђе масло
У овом тренутку, можда мислите, спалио сам га, пропао је! За неке људе, врло тамно браон маслац може читати на нечији начин као “запаљен” иако то технички није. Смеђено маслено масло које је одведено далеко је одлично охлађено, а потом је кремирано у печену робу.

Ови 19 рецепти показују да браон маслац чини све бољи