Дитцх тхе Бровн Сугар: Зашто би требало да једете савремени јогурт за доручак

Сарадник веб уредника Роцхелле Билов заиста воли доручак. Наравно, она је јутарња особа по природи, али оно што стварно копа по доручку јесте то што је прилика да започне дан на десној стопалици. То је шанса да поједете нешто здраво, брзо и домаће. Овде, она дели своје омиљене хацкс за једноставан доручак за недељом.

Када сам био млађи, свако јутро пре него што је школски аутобус стигао, доспео бих за јогурт од јагода. Био је то савршен доручак: бриљантно ружичаст, преносив и, што је најважније, супер слатко. Као и многа дјеца, волео сам чисти хит слатке која је пуцала директно у мој мозак. Прекривен на шећеру с ружичастим брковима који су ми додавали горњу усну, био бих се фидгетовао на столици све до одмора.

Ових дана знам више о исхрани. Иако имам меку тачку за смеђи шећер и јаворни сируп, сматрам да спајањем јутарњег јогурта са шећерима више наносим штету него добро. То је срдачан, слан доручак који се држи са мном, држећи ме пун и фокусиран до ручка (или барем ујутру). Када се не вртим у кокошким јајима или веггие фриттерс-у, правим слатки јогурт – познат и као најлакши доручак на свету.

Изузетно дебео и кремасти скирски исландски стил осваја мој глас. Јогурт од целог млека задржава ме задовољан дуже од малих масти или без масноће, а ових дана долазим и до нефлавираних контејнера. Ја додам шећер високе квалитете ЕВОО да донесем богате, воћне и травнате ноте – плус мало мало маслиновог уља никога није повредило, зар не? После тога, небо је граница: печене веггије, сутеед лук и бели лук, мисо, тахини, харисинска паста, пикантне маслине, разбијена трава и куване житарице (као фарро или пшенична бобица) су све одличне опције за мешање јогурта. Виши веб уредник Цареи Полис заклињу се парадајзом кад су у сезони са новом мамом – једва чекаш да љето стигне, па и ја могу пробати.

Постоје само три правила када је реч о стварању вашег јогурта:

  1. Лажни укуси или адитиви нису дозвољени.
  2. Циљ неког текстуралног контраста (семе и ораси су ваши пријатељи).
  3. Не заборавите да завршите уз брушење мекане морске соли.

Овде добијате још савршенију инспирацију јогурта.