Како сам окретао кратке рибе у краткотрајним пукотинама

Чак и најнапреднији рецепти могу бацати кључ у викенд плановима. Обележио сам наше нове кратке ребри споро печене у кокосовом млеку како бих направио љетну недељу код куће, а онда сам схватио да имам бродвејску шуму током средине дана. То није оставило 5-6 сати да останем кући и чувај ми пећницу.

Тако да након неког Гооглинга да сазнамо како да претворимо рецепт из пећи на печење на кухање под притиском, открио сам да ће ова кратка ребра са високим притиском бити благи и спремни за око сат времена. (Требало би да пређете на “око 1/3 стандардног времена кувања”, каже Мелисса Цларк, Нев Иорк Тимес колумниста и аутора Инстант Пот кухарске књиге Вечера у тренутак.)

Слов-Цоокед Схорт Рибс

С обзиром да су кратка ребра у бочном стилу имала само око ¾ “дебљине када је рецепт назвао дебљину 1½-2”, отишао сам за 1 сат под високим притиском на мојој Цроцк Пот мулти-кухињици. (Изгледа и ради баш као Инстант Пот, али кошта 30 долара мање- 69,99 долара на Таргет-у.) Стајала сам на ребра, тако да су били скројени преко дна потаре и девет ребара (3 лбс.). Није било потреба за сечењем – само 10 минута припреме за блитз нарибан лемонграсс и ђумбир и сецкане црвене чиле, шунка и лука с конзервом кокосовог млека и 1 тбсп. цурри прах у блендеру. Сипао сам мешавину кокосовог млека преко ребара, кували сат времена, а затим пустили да се притисак ослобађа природно тако да месо није тегло. Био сам нервозан да им је потребно више времена, али су били савршено нежни; када сам подигао комад кратке ребра из лонца, раздвојио се у својим клештима и кости су одмах пале.

соја sauce marinated short ribs
Алек Лау

Могли бисте направити кратке ребра у сосу са сосом у штедљивом притиску.

У пећници толико сати, течност се смањује и карамелише у нешто што личи на лепљиву, џемију глазуру. Штедњак на притисак то не ради без једног брзе додатног корака. Док сам месао месо, препустио сам сосу на суте режиму у штедљивом печењу око 10 минута и направио мало пиринча. Након што је мало скупљао, он је налик традиционалној индонежанској говедини ренданг да се овај рецепт заснива на: говеђој обложеној густом кокосовом млеку са кокосовим млеком, са суптилном слаткошћу и ударањем зачина.

Кратка ребра нису обично једнодневни оброк, али овај рецепт са прилагођеним штедњаком омогућава то. И држи се следећег дана – упаковао сам кратка ребра, сос и пиринач у контејнере за панталоне за припрему хране изнад просека. То би такође могло помоћи да се одузме притисак док се одржава спонтана вечера или се спасе ако сте заборавили на вечеру годишње до 2 сата раније. За кога год да то учините, они ће ићи на кокосе.

Спреман да то направиш? Узми рецепт:

кратка ребра - спори-печени-у-кокосовој-милк.јпг

Кратке ребра споро печене у млеку од кокоса

Још један начин јести кратка ребра – са тестенином!

Браисед Схорт Риб Паста