Малт млеко у праху

Маленасто млеко у праху је фино светло-жутог праха са меком, нутнутом укусом и природном слатком. Термин “малт” се односи на зрно (обично јечам) који се расте и брзо се осуши. Мал има много употреба, укључујући базу за пиво, виски и сок од малт. Када се зрно подигне, постаје основа млевеног млека у праху, који такође садржи пшенично брашно и млеко у праху. Различити брендови често додају друге састојке, укључујући шећер, ароме као што су чоколада, бојење хране, со и конзерванси. Сојино млијеко у праху додаје шећерну слаткост и пријатну сласт у слаткишима, као што су крхка и слатка млечна кугла.

Маленасто млеко у праху изумио је 1873. године браћа Хорлик, која се емигрирала из Енглеске у Висконсин, као додатак за бебе и инвалиде. Током година налазио је додатна тржишта, пошто је све више људи дошло да ужива у окусу. Постала је главна у фонтанама сода, где је био кључни састојак америчког чувеног стара времена, млечног шејка.

У супермаркету млечни прах се продаје у истом делу као и млеко у праху. Оригинални бренд Хорлицк је тешко наћи у Сједињеним Државама. Бранд Каран, који долази у пластичној тегли од 13 унара, широко се дистрибуира у САД-у, као што је Овалтине (проверите да ли је означен као “малт”).