Real Tomatoes vs. Fake Paradižnik

**

Moj sendvič (levo); fotografija Bon Appetit (desno)

Nedvomno je umetnost za fotografiranje sendvičev, in me prežene.

RECEPT: Hrustljava panceta, Burrata in paradižnik sendviči

Kot mlada oseba sem se izognil paradižniku. Ali bolje, sem se izognil surovim, neobdelanim paradižnikom. Vedno sem ljubil salsa in rdeče omake, toda biftek na hamburgerju – ne hvala. Hkrati so bili hrustljavi in ​​napojni. Nekako vodo in brez okusa. Sliši se super, ali ne? Iz tega sledi, da nisem jedel BLT. Paradižnik je del naslova. Slanina, zelena solata, TOMATO.

Nato se mi je nekaj premislilo. Rad imam “resnične” paradižnike. Zlasti vse sorte dediščin in svežih, sočnih, svežih domačih rastlin. Kot sem poskusil več in več sort paradižnika, sem spoznal, da je supermarket paradižnik, ki mi ni všeč. Bilo je kot drugo sadje. Jaz bom iskren, mislim, da je eden od razlogov, zakaj imam rad dediščine tako veliko, njihova imena. Všeč mi je imena stvari. Ne spravi me na rože ali majhna mesta v New England. Ampak karkoli je bilo – dediščine, lokalno pridelane, ekološke – mislim, da se lahko vsi strinjamo, da obstajajo ponarejeni paradižniki in obstajajo pravi paradižniki. Prav?

Ta sendvič potrebuje prave paradižnike. Naredil sem ga s Brandywines, dediščino, ki je začela vse.

Paradižnik je “mariniran” v olju, origanu, soli in bazilikah za 10 minut. Mislil sem, da je to malo, ker so postali preveč za moj okus. Celotni sendvič je imel zeliščni okus, ki ga Idid ne ljubi. Žal mi je, da to poročam, zlasti v tako žalostnem blogu o mojih cenah paradižnika.

Prebivalstvo ni edina nadgradnja, ki jo prejme BLT. Prav tako je narejena s panceto namesto nizko starih slanin. Izbral sem “tradicionalno” panceto – besede “pancetta-monger” – v nasprotju s panceto iz peppera. Imel sem nekaj težav, da bi ga dobili na svežem, vendar ne gorijo. Panceta je maščobna, in vsak poljubni slivnik ve, da se lahko posodo zapolni z maščobo, kar lahko naredi kuhanje drugo in tretjo serijo bolj težko.

Namesto rezine švicarske ta sendvič dobi Burrata. Burrata – italijanski sir, ki je kot kremast ljubezenski otrok ofricotte in mozzarella – ima resnično kulturni trenutek. V vsaki saloni Caprese, ki sem jo videl to poletje, je v mozzarelli v restavraciji. To je zelo eleganten sir.

Za dokončanje sendvič arugulatakes mesto ledene gore. Uspelo mi je najti svetovno spiciestarugulo. To je bilo karkoli Whole Foods Glendale imelo v prodaji pod “divjo, ekološko arugulo”. Bilo je tako začinjeno, da nisem mogel jesti ostankov kot asalad. Ampak to je bil popoln kompliment za (preveč) herbaltomatoje. Odločil sem se, da bi namesto predlaganega jajčnega kruha uporabljal francoski kruh in se zelo dobro ustalil. Priznal bom nekaj napake pri kuharju in vam rekel, da sem preveč debel.

Povzetek: Nisem prepričan, da je bil ta sendvič več kot vsota njegovih delov.

Toda jaz bi bil pripravljen dati še en poskus. Heck, to je dobrodelna sezona in mislim, da sem povedal, kako se počutim o tem.