Restavracija ” No substitution ‘Policies Drive Nitpicker Nuts

Dobrodošli v The Nitpicker. Jason Kessler ima rad, da se pritožuje skoraj toliko, kolikor ljubi jesti. Pridružite se mu na svoji poti skozi nepopolno vesolje hrane.

(Kredit: Melissa Finkelstein / eBay)

Meniji so polni kodiranih informacij. “Sezonska posebnost”, ki vsebuje marelice v mesecu oktobru, pomeni, da se restavracija ne trudi spremeniti stvari od poletja (ali celo zadnji poletje). “Tartufovo olje” skoraj vedno pomeni, da kuhar bolj skrbi za velikost računa kot kakovost sestavin. Kakršna koli beseda na predjedu besede (“Appeteasers”, “Hooterstizers”) pomeni, da morate čim hitreje spraviti vrata.

Skrite kode lahko trajajo nekaj časa, vendar so nekatere rdeče zastavice lažje opazne. Na primer: “Brez zamenjave.”

Odpuščeni so dnevi stranke, ki so vedno pravi. Nekatere restavracije dejansko imajo ravno nasprotni pristop. Kuharji mislijo, da so njihove jedi tako dragocene in lepe, da ne morejo pomisliti na samo dinerje, ki jo spreminjajo – tudi s posipanjem soli. Do neke mere razumem to. Veliko časa, misli in skrbi pri ustvarjanju popolnega menija. To ne spremeni dejstva, da ljudje včasih ne morejo jesti določene stvari.

Odločimo se, tukaj. Obstajajo substitucije, ker je kupec izbirljiv kreten, ki sovraži sardone in obstajajo zamenjave, ki izhajajo iz osebnih prepričanj ali zdravstvenih razlogov. Ni mi mar za tiste, ki mislijo, da zaslužijo prvo vrsto. Živim v Los Angelesu. To je Land of Ludicrous Naročanje. Kot Meg Ryan v Ko je Harry Met Sally, Ljudje hočejo solato, toda hočejo jo z oblekami na strani, krutoni so hrustljavi in ​​lahko zamenjate zeleno solato za tanko obrito $ 100 računov? Prosim? Restavracijam, ki se odločijo zanemariti takšne muhe, pravim bravo.

Moja skrb je usmerjena v restavracije, ki ne bodo načeloma narediti zamenjave, tudi če obstaja povsem dober razlog za spremembo (alergija, religiozno prepričanje, lahanofobija) in še posebej, če je omenjena sprememba enostavna (npr. pusti nekaj ven). Primer v točki (in tisti, ki ga Angelenos lahko vsi kombinirajo): kuhar Sang Yoongastropub, Očetov urad. On je verjetno najbolj znani ne-podpornik v celotni LA, in njegov gurmanski burger – na vrhu z Maytag modrimi sira, Gruyÿre, arugula, in kompoti iz karameliziranega čebule in jagode-dimljenega slanine – je sijajni svetilnik žanra.

To je reklo, da je smešno, da Očetov urad ne bo pripravil burgerja s katerim koli sestavin. Pred kratkim sem šel s prijateljem, ki drži nekoliko kosher (meso in mleko = brez problema, svinjina = problem), in vse, kar je hotel, je bil hamburger brez komposta slanine. Lahka zahteva, brez dvoma, a ena restavracija ne bi smela biti primerna. Ni hotela zamenjati drugega, da bi nadoknadila slanino. Hotela ni hotela zapravljati časa v kuhinji z nekompletno pripravo. Hotela je samo hamburger brez komposta slanine. Zahvaljujoč njihovi trdni politiki “Brez zamenjave ali sprememb” so rekli ne. Očetov urad ni sam. Pravzaprav so nekatere od najboljših restavracij v L. A. imele te neprimerne politike strank. Osrednji del Benetk Gjelina je pred letom dni na naslovnici zavrnil nosečnost
Victoria Beckham je prekajena solatna postrv s prelivom na strani. V svojih restavracijah Animal in sin pištole kuharji
Jon Shook in
Vinny Dotolo izvaja politiko diplomatsko (“spremembe in spremembe so vljudno zavrnjene”), ali pa to naredi manj napačne? Ne mislim tako, še posebej, ko je bil Shook citiran v blogu Today Show: “Bi prosili Picassa, da spremeni svojo sliko?”

Ne, Jon, ne bi. Potem še enkrat ne jedo slik.

Ena stvar je, da poskrbite, da vaša restavracija teče gladko. To je povsem drugega, da bi dobili svoje fašiste na vaše goste. Po mojih izkušnjah politike brez nadomestitve so razmere, ki se pojavijo brez meja. Prvič se bom ukvarjal z njimi, potem pa dobim vse kulinarične MacGuyverje. Nočeš služiti kečapa na hamburgerju? Ni problema, stari. Samo doma bom prinesel pakete ketchupov. In če resnično ne morem dobiti tisto, kar hočem v vaši restavraciji, potem sploh ne bom prišel. Preveč lepih ustanov, ki me veseli, in nobeden od njih se ne počutim kot Meg Ryan – seveda v Katzovem Deli. Imela bom tisto, kar ima, razen če mi ne boš pustila.

S sedežem v Los Angelesu je Jason Kessler napisal za televizijske oddaje, kot so NBC’s The Office, True Jackson, VP na Nickelodeon in The MTV Movie Awards. Foto: Matt Armendariz.

Sledite mu na Twitterju @thehungryclown.