Ricotta Salata se ne nabira najprej v razredu, vendar mora biti

Moja privzeta večerja je v mojem hladilniku skupaj s kupom naključnih stvari in potem na vrhu. V tistih trenutkih se obrnem na ricotta salate, neusmiljeni sir, ki tiho naredi moje obroke boljše ves čas. Ne išče pozornosti, kot so nekateri njegovi priljubljeni ribiči s siriščimi sirimi (gledam na tebe, Parmesan-dobim to, super si. Vendar je več kraljevin kot kralj.)

Ricotta salata je tisto, kar se zgodi, ko pritisnete, soli in suho svežo ricotto. Ostaja čvrsto, ko ga rešite, vendar ni tako težko, da ga ne bi mogli zrušiti z rokami. Pomislite na to, da gre za blažji in suhi feta sir ali bratranec do cotije ali paneera. Ima popolno teksturo, ki se zlahka raztopi v ustih, vendar je tudi dovolj trpežna, da stoji do resnih kale salatov – ne bo razpadala in izginila. To je enostavno na voljo v večini supermarketov in precej ceneje kot veliko drugih trdih sirov. Ne mešajte okusa s svežo ricotto, čeprav-ricotta salata je tako manj mlečno in bolj slano. Prav tako je odlično za britje (kot na fotografiji na vrhu) ali razpadanje. V bistvu ricotta salata skale.

sladkorna pesa in rž-panzanella
Alex Lau

Ta pesa in raž panzanella bi bili nič (nič!) Brez ricotta salate. Foto: Alex Lau

Všeč mi je vsestranskost: blag je, da nikoli ne prenesi jedi, ampak odlično deluje v juhah, premešanih jajcih, zrncah, pesto, panzanelli (enem od mojih favretnih ricotta salatnih trenutkov), preostalih piščančjih situacijah, tacosih hrano, ki ste jo vzeli domov iz restavracije, ki bi lahko uporabila malo več življenja itd.

V redu, v redu, v redu, malo je mleto in se lahko počutim kot vlažna glina. Ampak to je samo vprašanje, če ga jedo sam, kar ne priporočam. Privoščite si prigrizke za večerne sire na nekaj bolj gobasto in mehko, kot so La Tur ali Purple Haze ali Cambozola ali ja, zdaj bom ustavil.

Ker je posušeno, v siru ni preveč vlage – ostane v hladilniku nekaj časa. Torej kupite četrtfunkcijski klin, sipajte kozarec vina (da, imate dovoljenje, da ga napolnite previsoko) in poskusite v enem od teh receptov:

Prigrizki s hladilnikom-Pivo Pesto
Herby črna riževa solata
Izraelski kuskus in paradižnikova solata
Chilaquiles z blistered Tomatillo Salsa in jajca