Ei bine-imbracati: Cum sa faci vinaigrette evitand aceste greseli obisnuite

Deci crezi că știi ce face o salată mare? Sigur, aveți verdele, legumele, boabele și proteinele în jos. Dar când vine vorba de a trage totul împreună, ai nevoie de un pansament pentru a-ți face treaba. Uneori, înseamnă o fermă cremă sau un număr de brânză albastră. Dar pentru salatele noastre de zi cu zi, suntem în legătură cu vinaigretul clasic și curat. Este ușor de făcut – dar la fel de ușor de înșurubat. Am vorbit cu BA Testați-vă personalul de bucătărie despre cum să-l faceți corect și greșit. Faceți oricare dintre aceste vinaigrette greșeli comune?

1. Nu loviți proporțiile

Toate vinaigrettele bune sunt făcute dintr-o combinație de grăsimi și acid. Cele mai comune rapoarte sunt 1: 2 sau 1: 3 părți oțet: ulei. Doar tu și prietenii tăi de mese știi cât de acidă preferi să te îmbraci. Experimentați cu proporții, apoi luați notă de sumele. În viitor, odată ce l-ai memorat, poți să-l vezi.

2. Nu atingeți pentru ulei greșit

Pentru cele mai bune rezultate, utilizați uleiuri aromate neutre (cum ar fi canola sau legume) în combinație cu uleiuri de degustare mai puternice – cum ar fi ulei de nuc sau ulei de susan prăjit. Uleiul de măsline extra virgin este bine pe cont propriu, dar indiferent de ce ulei folosiți (mai ales un EVOO, care poate acoperi spectrul de la amar până la fructat, până la piper sau fructe), asigurați-vă că îl gustați pe cont propriu. spune Dawn Perry, editor de alimente digitale, dacă vă place gustul de crud, atunci probabil vă va plăcea într-o vinaigrette. “Ea preferă un ulei” mai verde “, mai piper, în vinaigrette, și unul neted și fructat pentru lucruri precum pâine.

Dacă vă bazați doar pe uleiul de măsline pentru îmbrăcăminte, asigurați-vă că utilizați extra virgin. Păstrați chestiile mai ieftine, rafinate – adesea denumite “pure” sau “light” – pentru gătit.

lamaie-hamsie-vinegreta
Hirsheimer & Hamilton

Lemon-hamsie Vinaigrette. Foto: Hirsheimer + Hamilton

3. Nu fiți ispitiți de oțeturile aromate

Vinaigretul tău este la fel de bun ca și uleiul și oțul care intră în el. Echipa de testare a bucătăriei evită oțeturile pre-aromate (vă uităm la balsamul de miere de afine). Ele pot gusta de multe ori “fals” sau “off”, și vor supraviețui celorlalte ingrediente din vinaigretul și salata ta. Dacă doriți să faceți o aromă, infuzați oțet alb simplu – ierburile, chilele și usturoiul sunt toate bune.

4. Nu uitați emulsificatorul

Bine, deci nu te descurci tehnic avea pentru a utiliza un emulgator. Dar adăugând unul la oțetul / citricele și uleiul dvs., va deveni prajitura cremoasă, în timp ce încă gust proaspăt. Mustardul este cel mai frecvent, și ne gândim cel mai bine, emulgator. Asigurați-vă că utilizați Dijon, și nu muștar galben. Usturoiul gratinat va adauga, de asemenea, o textura cremoasa vinaigretului.

Simones-șalotă-vinegreta-646
Danny Kim

Simone’s Shallot Vinaigrette. Foto: Danny Kim

5. Nu-l faceti mereu proaspat

Da, e imposibil să faci un vinaigret de la zero. Dar nu este nici un motiv să o faceți pentru fiecare salată. Un borcan de sticlă este cel mai bun prieten al tău aici. În loc să amestecați împreună un pahar într-un castron, adăugați totul (inclusiv sare și piper, desigur) într-un borcan, închideți capacul și amestecați-l. Se va păstra timp de săptămâni în frigider. Doar lăsați-o să ajungă la temperatura camerei, astfel că uleiul se lichidează și se agită pentru a se remixa.

6. Nu adăugați plante proaspete până la ultimul minut

Îi iubim ierburile proaspete în vinaigretul nostru. De la arpagic la patrunjel până la tarhon, îi luăm pe toți. Dar, dacă veți merge la lot mare, se taie ierburile și le adăugați la amestec chiar înainte de fiecare nouă servire. Dacă sunt lăsați în pansament în frigider, ei vor dori, se vor oxida, își vor pierde aroma și vor face ca întregul lot să meargă în jos rapid.

7. Dă-i niște zahăr

Cu grăsime, sare și aciditate, vinaigretul tău strigă pentru o anumită dulceață. Doar o atingere va face – nu este un desert. Miere, arțar, agave sau zahăr alb vechi simplu ajută la eliminarea restului de arome.

-condiment-prăjită vinegreta
Christina Holmes

Spice Vinaigrette prăjită. Foto: Christina Holmes.

8. Nu te îmbraci prea mult

Când vine vorba despre vinaigrette, este cu siguranță posibil să existe prea mult lucru bun. Agitați bine borcanul pentru a vă asigura că totul este complet combinat înainte de a trece peste salată (acest lucru va ajuta la evitarea apariției unui potop de ulei la prima scurgere). Puteți adăuga întotdeauna mai multe mai târziu, dar este, provocator, să ștergi vinaigretul din frunzele de arugula.

9. Nu intra în orbire

Vinaigretul tău este probabil o capodoperă, dar nu e înțelept să risti. Îndepărtați o frunză de salată sau legume în dressing și dați-i un gust înainte de a turna vinul, doar pentru a vă asigura că aromele se scot cu salata.

Toate cele mai bune rețete de vinaigrette, toate într-un singur loc.