Halibutul negru

Cea mai mare din familia plantare (care include talpă și căpșună), halibutul are o carne albă solidă, cu granulație fină și o piele gri-maronie. Cele mai frecvente soiuri sunt halibutul californic (de fapt o cambulă mare), halibutul Pacificului și halibutul Atlanticului, deși acesta trebuie evitat din cauza populației sărăcite.

La fel ca toate flatfish, halibut începe înot în poziție verticală, cu ochii pe fiecare parte a capului. Un ochi migrează încet către cealaltă parte, iar peștii înoată cu o înclinare crescătoare, până când acesta este plat pe partea sa, cu ambii ochi în sus. Acest lucru permite halibutului, care petrece mult timp îngropat în nisip, pentru a ascunde și a hrăni creaturile care înoată deasupra lui.

Înlocuitorii de fileuri de halibut includ fluviul, cambulul și calcanul; pentru fripturi de halibut, puteți înlocui bassul sau codul cu dungi sălbatice.

CUM SĂ CUMPERE

Halibut este disponibil pe tot parcursul anului, dar este cel mai bun între martie și septembrie.

Halibutul întreg ar trebui să fie întins și ferm, cu o strălucire albă. Evitați orice cu decolorare roșie sau galbenă pe partea inferioară. Halibutul proaspăt va miroși ca apa de mare.

Filletele proaspete de halibut ar trebui să pară translucide în culoarea verde deschis. Grăsimea poate fi de argint, alb, blond sau cupru, dar nu trebuie să fie verde sau galben.

Acordați atenție tipului de halibut pe care îl cumpărați. Populația halibutului Atlantic a scăzut în mod constant și acest tip trebuie evitat. Pacificul halibut este cea mai bună alegere din cauza practicilor de pescuit durabile; Calibrul halibut este bine, atâta timp cât nu a fost prins cu o plasă de retenție.

Pentru ajutor de la caz la caz cu opțiuni de fructe de mare sustenabile, consultați ghidul online întreținut de Acvariul Monterey Bay.

CUM SE UTILIZEAZĂ

Fii atent cu halibut; se va usca intr-o bataie a inimii. Datorită conținutului său scăzut de grăsimi, gătitul delicat sau metodele care utilizează căldură umedă (abur, braconaj, braising) sunt cea mai bună cale de a merge, mai ales cu halibutul californic. Pacificul halibut este mai versatil și mai puțin probabil să se usuce.

Halibutul este prea greu de manevrat și este, de obicei, îndepărtat înainte sau după gătire. Iarba, ficatul și obrajii halibutului sunt toate comestibile, iar oasele sunt excelente pentru stoc. Obrajii halibut, care sunt o delicatesă, arată ca niște scoici mari.

Vezi si:

VIDEO Braconajul întregului pește

VIDEO Îngăduirea unui pește gătit

Cum să pisici de pește