Trucul pentru a face aproape 100% gheață clară la domiciliu

Un cocktail de vară are nevoie de trei lucruri: ingrediente proaspete, lichior de calitate și să fie cât se poate de rece, cât timp este nevoie să beți. Este ultimul pas în care majoritatea mixologilor de acasă sunt susceptibili să se rătăcească. Dacă doriți să vă ridicați jocul, nu vă puteți lăsa să tăiați tăvile în congelator. Chiar și cu tavă cu apă purificată și cu cocteil, gheața va îngheța din toate părțile, prinde aerul în centru, ceea ce înseamnă fisuri, topire mai rapidă sau mai rău: gheață care miroase ca un congelator.

Profesioniștii se asigură că gheața lor îngheață clară și tare, iar singura modalitate de a face acest lucru este de a scoate aerul care locuiește în mod natural (și face tulbure) chiar apă purificată. Matt Piacentini, proprietarul The Beagle, din Manhattan’s Lower East Side, sa luptat cu acest lucru în jurul anului 2008, când a fost în curs de dezvoltare a serviciului de bar la barul inoteca e Liquori din New York. Atunci, a spus el, “singura modalitate de a obține o gheață cu adevărat pură a fost achiziționarea acestei mașini Clinebell, care era imensă și costisitoare”. O mașină de blocare a gheții din partea companiei costă mai mult de 6000 de dolari

“Nimeni nu a avut spațiu sau bani pentru o mașină de genul asta doar pentru gheață”, a spus el, “așa că am încercat să găsim modalități de a scoate gazul pe cont propriu”. Dar nimic nu a funcționat cu adevărat – gheața a fost mereu tulbure – până când într-o zi, în timp ce privea un cub de gheață, a avut o idee: “Mă uit la ea și îmi dau seama că este tulbure chiar în mijloc, pentru că este înghețat din afară , ceea ce înseamnă că, pe măsură ce apa îngheață, împinge impuritățile departe. Mi-am dat seama dacă ai putea îngheța doar unu direcția, ați putea să scoateți toate bulele de pe o parte și ați putea să le răsturnați “.

Într-un moment de sincronicitate, un prieten îi arătase lui Piacentini un producător de sculpturi de gheață rămase de la Jocurile Olimpice de Iarnă din Vancouver: o cutie izolată cu un ecran metalic lângă fund pentru tăierea gheții tulbure. Era, în esență, un răcitor de plastic mic.

Inspirat, Piacentini a spus că “a început să cumpere răcitoarele Igloo și să-i umple cu apă. A funcționat ca un farmec – apa îngheață rece și tare până când ajunge la fund, apoi poți tăia sau tăia gheața tulbure sau dacă când ai dreptate, poți să scoți gheața înainte ca partea tulbure să înghețe. “

După ce gheața a fost îndepărtată de la cooler, o parte din ea va fi tulbure – puteți doar să o îndepărtați.

Iată instrucțiunile lui Matt de a face gheață de cocktail profesional acasă:

  1. Obțineți o cooler izolat dur (cu atât mai mare, cu atât va fi mai bine să se încadreze în congelator).

  2. Deschideți sau scoateți capacul.

  3. Umpleți-l cu apă aproximativ 3/4 complet. Orice mai plin și riscați să umflați răcitorul. Apa distilată vă va oferi o gheață puțin mai clară, dar orice apă curată ar trebui să funcționeze.

  4. Puneți-l în congelator, lăsându-l sau îndepărtat capacul.

  5. Verificați-l după aproximativ 12-14 ore. Dacă ți-ai dat timpul, poți să scoți gheața chiar înainte ca norul de bule să se formeze în partea de jos. Dacă lăsați-o prea mult, puteți să vă răsturnați partea tulbure.

  6. Scoateți răcitorul și lăsați-l să stea suficient de lung încât gheața se topește puțin, aproximativ 5 până la 30 de minute. Apoi, răsturnați-o și lăsați gheața să alunece.

  7. Puneți gheața pe o foaie cookie și fie utilizați o gheață pentru a o despică sau o atingeți cu ușurință cu un cleaver crăpați-l în cuburi.