Un truc extraordinar, surprinzător pentru un rizom foarte cremos

Când risotto este bun, este cremoasă și satinată, simultan lumină (cum ar fi, ați putea mânca trei valuri în valoare de …) și bogat (… deși probabil că veți regreta).

Dar când risotto-ul este rău – și acest lucru, recunosc, este de ce de multe ori evit să-l fac acasă – este aglomerat și gloptic, ceea ce este deosebit de dezamăgitor după tot timpul, stocul și agitarea ați pus în el.

De aceea am fost incantat sa invat acest truc pentru a face risotto de plus, la restaurant, in reteta de risotto a porumbului Emily Weinstein de la The New York Times: Înainte de a lua risotto la masă, ori în frisca ca ultimul pas. (In reteta lui Weinstein, ½ ceasca de crema grea, biciuita pana la varfuri rigide pentru o cana de orez arborio.) Sigur, frisca nu va salva un risotto lipicios sau gingios (hei, exista intotdeauna arancini), dar va face bine risotto chiar mai bine. În reteta de risotto de porumb, înseamnă biciuirea a 1/2 cană de cremă grosieră până la vârfurile rigide și apoi pliarea ușoară în ghiveci.

Direcția de amestecare a cremelor înghețate într-o oală de risotto – așa cum instruiește Weinstein, împreună cu J. Kenji López-Alt și mega-chef Thomas Keller – este unul dintre pașii rețetă care este atât plăcut cât și confuz. Apoi, turnați apă caldă peste crabița dvs. pentru o crustă zdrobitoare. Sau beți trei cești de cremă peste șuncă ruptă și felii de brânză de cheddar pentru cea mai bună grăsime din viața ta. Sau prajiti migdalele si apoi folositi uleiul lor ca baza pentru un sos de paine toasty, pasta de nuci.

cremoasă shrimp risotto with mascarpone recipe BA 030718

Un alt mod de a face risotto-ul tău să crească? Împingeți-l cu mascarpone.

Dar iată de ce lucrează acest tip nebun: La fel ca albii de ou biscuiți, adăugați lejeritate și săriți la prăjituri de burete (și chiar clătite și omlete), frișcă frișcă și loosește risotto, toate făcându-l mai silos și chiar mai luxos. Da, cremătura fundamentală a risotto-ului bine făcut trebuie să provină din amidonul pe care boabele îl eliberează încet peste procesul de gătire – dar un pic de cremă reală nu-i face rău nici.

Asigurați-vă că sezonați risotto-ul cu sare după ați adăugat frișca. Adăugarea fripturii, cum ar fi adăugarea oricărei cantități semnificative de lapte, va opri unele dintre aromele sale. Și în timp ce mănânci un castron de frisca nu sună ca cel mai rău cina în lume, presupunem că nu este exact ceea ce aveați de gând.

O altă idee de cină cremoasă:

Cel mai bun Carbonara al BA