3 načine, kako narediti letečo kurkano latte, od enostavnega do naprednega

Če ne opazite kurkuma povsod, živite pod skalo ali pa ste zelo dobro pri izločanju madežev (resno, da stvari naredijo vse rumeno). Mi smo ljubitelji živahne in zdrave začimbe, dokazi pa so v našem najnovejšem receptu za ledeno mrzlo, samo-sladko-dovolj, nemedicinsko kurkalno mleko.

Latte kliče na indijski mleko, sveže naribano kurkuma in palmov sladkor. Sestavine so vredne iskanja; zaradi česar je okus izjemno poseben. Ampak, če ste vsi, “Oh, ne, ne, ne morem najti nove kurkalne korenine v moji supermarketi”, ki vas imamo. Tukaj so trije načini za prilagajanje tega * visoko pijače Instagrammable *.

Osnovno

Namesto palmovega sladkorja uporabite tekoče sladilo, kot so med ali javorjev sirup (granulirani sladkor se ne raztopi v hladni tekočini). Samo sladilo vmešajte v kozarec mleka (vse mlečne ali alt-mleko, ki vaše srce želi) z žličko vsakega od ingverja in zemeljske kurkume. Vse skupaj premešajte in prelijte led.

Bolje

Indijski mleko ima razkošno, kremasto teksturo zaradi svoje visoke vsebnosti maščob, zaradi česar je očitna izbira za nadgradnjo. Vendar ima še eno korist: Dobro deluje s stiskanjem limoninega soka, ki pomaga razsvetliti pijačo. Če ne najdete mleka iz indijskega mleka, lahko uporabite drugo mleko, pri čemer upoštevajte, da bodo citrusi pripravili mlečni mlečni curdle. Uporabite svoje najljubše tekoče sladilo in zemeljsko kurkalno / ingverjevo kombinacijo. Bonus točke, če imate zemlja kardamom – dodajte ščepec tega, tudi; bo dodal subtilen parfumski vonj za pijačo.

Baller

Urednik hrane za digitalne sodelavce Rick Martinez je razvil naš recept sveže kurkuma in ingverja, ker imajo začimbe z začimbami (tehnično, obe korenini) veliko bolj intenziven okus. Uporabite mikro ploščo zester, da jih rešite v kupljeno ali domače mleko indijke. Beseda pametno: Nosite rokavice iz lateksa, da zaščitite prste pred madeži. Za 1 skodelico indijskega mleka uporabite 4 žličke kurkuma in 1 čajna žlička. Martinez ljubi cvetlična sladka palmov sladkor, ki se prodaja v opekah ali blokih, tako da on odrgne 2 čajni žlički tega v indijski mleko. Če ne morete najti palmovega sladkorja, lahko nadomestite surovi sladkor, ker se bo napenjal, pusti za sabo kakršne koli zrnca ali peska. Vse skupaj mešajte s čajno žličko svežega limoninega soka in zaprite vsako morsko sol in kardamom. Naj bo strma 5 minut tako da okus potopi, nato napolni trdne snovi. Postrezite nad ledom s limoninim klinom.

Pridobite recept: Iced Turmeric Latte