6 Easy Hacks za najboljši domači krompirček

Če je to udobna hrana, potem niste nič podobnega kupu vročega, svežega, slanega pomfrita. Prav tako se zgodi, da je le nekakšen projekt kuhanja, ki ga imamo radi: lažje, kot izgleda, in bolj zadovoljujoče kot dajanje naročila v večerji ali restavraciji. Fry puristi lahko vztrajajo na škrobnem russet krompirju, rastlinskem olju in tuš kosher soli. Medtem ko imamo radi dober klasičen prst, tudi mi nismo tisti, ki bi se odvrnili od novih vrtljajev starih favoritov. To so naši najljubši krompirčki iz gumijeve soli gobe (odlično) do raca maščobe (luska).

Preskoči krompir

Nihče ni rekel, da mora biti pomfriran krompir. Vsaj to pravimo. Vsaka škrobna korenasta zelenjava bo storila namesto tradicionalnega krompirja: pomislite na parsnips, rutabagas, sladek krompir, kohlrabi in koren zelene. Ti pečeni parsnip krompirček z rožmarinom so enako zadovoljni kot krompirček, medtem ko prikužite to celodušno sladko stvar.

Baked Parsnip Fries z rožmarinom. Foto: Romulo Yanes

Preklopi na obliko

Torej morda ne morete DIY smiley obraz obrazec krompirja. Ampak z nekaj priročnim nožnim delom ali z majhno pomočjo rezila za mandolino, vi lahko spremenite obliko, debelino in velikost vašega krompirja. Narežemo na tanke, ki so zelo krhke. Želite enako kremno-hrustljavo razmerje? Pojdite po standardni obliki in širini. Želite mehke in gladke drobtine sveže ocvrtega krompirčka? Bodite še posebej radodarni s svojimi rezinami in si prizadevajte za zrezke ali krompirjeve klinaste oblike. Ti so vaši pomfri, in si lahko oblikujete, kot želite.

Uporabite Alterno-maščobo

Mnogi kuharji kuharji in kuharji restavracije raje raje rastlinska ali canola olja za svoje visoke točke dima in stroškovno učinkovito ceno. Nekatere maščobe niso primerne za cvrtje (prihajajo na misel na maslo in ekstra deviško oljčno olje ter na občutljiv okus). Ampak morda bi bilo, če bi maščobni krompir z maščobo ali rakom še boljši od njihovih oljnih alternativ veggie; oni so bolj srčni in meatier. Te maščobe so poltrdne in mazljive pri sobni temperaturi, toda ko jih segrejete na optimalno temperaturo cvrtja (v območju od 350 stopinj), se talijo v zlato obarvano tekočino z opojno dišavo. Opozorilo: Ko poskusite raca maščobne krompir, se boste morda nikoli več vrnili.

Spiced French Fries. Foto: Gentl & Hyers

Get Salty

Noben francoski mladic ne sme nikoli iti brez soli, vendar ko gre za vrsto soli, ki jo uporabljate, je nebo meja. Dodajte malo funk s soljo, narejeno z gobovo soljo DIY, narejeno s prašičjim prahom, ali svetlostjo s soljo iz lignja citrusov. Seme komorčka, poprsnice suhega česna in drobno sesekljane zelenjave vse dodajo oomph navadni soli. Druge odlične kombinacije so čipotl-apno, kava-paprika in sichuan-sezam. Če ste ljubitelj morske soli, preverite te ameriške sorte, ki so resnično vredne njihove, uh, soli.

Pojdi stara šola z Old Bay

Old Bay je znameniti morski sadež, ki ga je ljubil po slanem, dima in sladkem okusu. S papriko, gorčico, črno in rdečo papriko ter čudovitimi začimbami, kot so žajbelj, klinčki in vsepovsod, tudi zveni kot vrsta stvari, ki bi bila popolna, pravzaprav o ničesar, ki je bilo ocvrte in hrustljave. Pomaranča iz starega zaliva je najbolj priljubljena restavracija, vendar ni razloga, da jih ne morete narediti doma. Nekateri Stari zaliv pretresite po krompirčku takoj, ko jih odstranite iz vročega olja (ali mastne ali rase maščobe). Za pečen krompirček dodajte začimbe, preden jih skuhate.

Sladki krompirček s pomarančem. Foto: Laura Loesch Quintin

Nadgradite svoj Dip

Nič ni narobe z malo ketchupa, a pogovorimo se o tem, kako super bo majhen kečap z veliko Sriracha. Sladka vročina pikantnega kečapa je odlična folija za maščobno-slani hrustljavi profil arome krompirja. Če si želite sami, v ketchup vrtite nekaj suknjah Sriracha (Hej, nihče ni trdil, da bi to bilo raketno znanost.) Prav tako ljubimo kremasto obliko majoneznega klobuka Britancem in Evropejcem za to eno ali kremno frache z naš krompirček. Vzemite izrezek iz pikantnega ketchupa in vmešajte vročo omako. Drugi odlični dodatki mayo: sesekljani drobnjak, karamelizirana čebula, razpokani črni poper, limonin lupek, in, če ste globoki, kosi črnega tartufa. In samo to vrgel ven: ranch dip plus Sriracha.

Poskusite eno od naših najljubših receptov za popoln krožnik v kulinarikah.