Rhubarbova omaka, ker nimate časa za pito

Rhubarb je ena izmed najboljših prijetenj spomladi in zgodnjega poletja. Te dolge stebla so tehnično del rastlinske družine, kljub odločitvi sodišča v Združenih državah leta 1947, ki jo je označila kot sadje – ker je običajno jedo s sladico.

Ampak to ni tukaj niti tam. Njegova tartan in tangy okus je idealen za kombiniranje s sladkorjem in bolj sladko sadje (kot jagode), in pečenje v pite in pecivo. Medtem ko bomo vedno radi dobri in gobavi prasec rhubarb, nimamo vedno časa za popolno peko projekta. Vpiši: rhubarb omako. Omaka je eden od najpreprostejših in najhitrejših načinov za pripravo vsestranske sladice iz vašega rabarbara. Je neskončno prilagodljiv in je prav tako okusno spojen z jogurtom, posušen čez sladoled, mešan v ovseno kašo in še veliko več. Tukaj je, kako iti od pecelj v omako v 30 minutah ravno.

Ne glede na to, ali so vaše rahljanske steble tanke ali maščobe. Samo jih razrežite na majhne koščke.

Chop It

Stebri rahljanov se razlikujejo po velikosti; lahko so tako tanki kot vaš prstni prst ali širok par centimetrov. To ni pomembno za omako. Čistite stebla čisto (zavrzite liste!) In jih sesajte približno na 1-palčni kos. Dodajte jih v srednje velikih in srednje velikih poteh za omako, tudi če naredite majhno serijo. Omako bo kuhalo in pljunuti.

Sezono

Na najosnovnejših je vse rahljanske potreb po omaki, rabarbara in sladkorja. Ampak to zagotavlja tako veliko prazno platno za prilagajanje, zakaj se ne bi igral z okusi? Rhubarb dobro igra z vaniljo (dodajte rastlino v lonec), ingver (lupite in olupljaj svežo žlico ali koruza gingerja), kardamom (mešajte v nekaj zdrobljenih strokah) in, seveda, druge jagode in jih tudi premetavati). Če uporabljate izvlečke, kot so vanilija ali mandelj, jih ne dodajajte, dokler omaka ne konča kuhanja. Enako velja za lignje citrusov, ki lahko postane grenak, če je predolgo kuhano.

V kombinaciji s sladkorjem rabarbara kuhamo do čedne konzistence.

Sladi

To ni čas, da gremo brez sladkorja. Ne samo, da rabarba potrebuje sladkost, da bi zmehčala svoj okus s kisikom, sladkor pomaga razbiti vlaknaste, strnjene stebla. Dobro izhodišče je, da uporabite sladek 1 skodelico granuliranega sladkorja za 4 skodelice sesekljane rabarbare. Prilagodite se glede na vaše želje.

Simmer It

V lonec dodajte brizgo vode, da se stvari začnejo začeti, vendar ni več treba dodati več. Ko bo rakebar začel kuhati, bo spustil tekočino v lonec, s čimer bi prispeval k čiste tekočine. Začnite s srednjo visokimi vročinami, nato pa spustite na vrenje, takoj ko se začne z mehurčkom ali zavreči agresivno. Ne pozabite in občasno premešajte, poskrbite, da nobena omaka ne bo pritrjena na dno posode. Omaka bo postala ohlapna in tekoča, nato pa se zmanjša, ko se zmanjša.

Cool

Rhubarb bo v 30 minutah kuhana v omako. Odstranite jo od vročine in pustite, da se popolnoma ohladi. Zgubi in nastavi več, ker gre za sobno temperaturo. Vaša omaka bo nekaj tednov v hladilniku in tudi lepo zamrzne.

Imaš malo več časa na rokah? Oglejte si te slane in sladke reje.