Само кухињски апарати које смо однели на острво Десерт

Ако си супер човјек и некако може да успије кроз радни дан без икаквог пада кофеина, чаја, кафе или другачијег – поздрављам вас. За остале нас обични смртници, већина јутра почиње када се потончамо у врућу чашу, чекајући да нежна перкица пива ступи на снагу. Због тога је мој најчешће коришћени кухињски апарат Бонавита 1.0Л Дигитална варијабилна температура Гоосенецк чајник.

Она нема исту квалитету Пинтерести стоветоп Ле Цреусет или чак ни један од оних бакарних Харио кетлица који чине најгрубнији станови у Њујорку да се осећају као најпродаванији на свијету киссатенс. Али то је најбољи кетл тамо. А једном када га имате, неопходно је за свакодневну рутину.

поур-овер-цоффее-гоосенецк-кеттле-цхемек
Вилл Иреланд / Футуре Публисхинг преко Гетти Имагеса

Тај газљив чајник је тешко на послу. Фото: Вилл Иреланд / Футуре Публисхинг преко Гетти Имагес

Његова способност да се беспрекорно интегришете у ваш покушени и истински ритуал – и побољшате је оно што га чини фантастичним поклоном (осим ако купујете за немогућу храну). Урадиће све што вам треба да урадите, и учините ваше пиће боље у процесу.

За почетак то вам дозвољава изаберите прецизну температуру за све оно што ти плачеш. Стоветоп котлићи жичани на 212 ° Ф, док су већ на месту кључања. Као што сте, вероватно запалите грицкалице из било ког кафе зрна које пијете и чаја сте утапали. Кафа би требало да лебди око 205 ° Ф. Неки зелени чајеви највише пење на само 140 ° Ф.

Да не спомињем да се већина времена, када пишете са стандардним водом за чаше, температура ниха чим га скинете с пећи. Овај има чаробно “Холд” дугме дизајниран да одржи температуру коју сте подесили док не будете спремни.

Тхе дугачак, витак носач котача се назива “гусар”. То вам омогућава да прецизно усмјерите на стабилан, чак и ток воде гдје год вам је потребно. За Цхемек, В60, Калита Ваве и друге филтере, способност сипања истинитих концентричних кругова побољшава окус куване кафе (шутирање до равномерне дистрибуције воде). За све остало немате те несреће у којима схватате да сте управо поплавили своју овсену храну без признања.

Шта год да вам треба чајник да уради, то чини – и брзо. Наравно, заузима више контра простор него бочица маслиновог уља, али то вам никад неће изневерити. Због тога је око 100 долара најбољи поклон који можете дати свима, за сваку прилику (али посебно за кућне љубимце).

Чуглице које су тако лепе ћете се рано пробудити да бисте ставили чајник.

Будите своја бариста.

Како пити кафу са Цхемек-ом