Смешан Гритс? Да, нас превиље. Ево како не

Да, понекад чак и запослени у БА направају основне грешке при кувању. Као, рецимо, нешто једноставно као гриз. Испод старијег веб уредника Цареи Полис признаје њене грицкалице на кухање уреднику дигиталне хране Давн Перри. Ево Перри-овог савета за то да се никад више не понови.

Драги Доре,

Имам признање. Имам 29 година и никад нисам направио гриз. Па, пре око две недеље, то јесте. Дала сам торбу свежих гризова који су седели у ормару више времена него што бих желео да признам. Изговорили су ме. Знали су да сам уплашен. На крају, одлучио сам да их освојим.

Урадио сам доста онлине истраживања да разумем како да их направим и осећам се прилично самопоузданим. Ја ћу их довести до вреле, а затим их кухати на супер-ниске врућине око сат времена. Често бих се мешала. Узео бих своје време, и додао бих их великодушном количину путера (и шкампи, дух) њима на крају. Имам ово, Ја сам мислио. Убрзо сам се убрзао да убрзам гризове на почетку када је вода дошла до цурка. Онда сам се мешао сваких пет минута или тако.

Испоставило се да нисам имао. Можда су сами гризли осјетили мој страх. Можда су знали да идем на непознату територију, јер никад нисам стварно одрастао. Коначни производ није био страшан, пер се, али су били 90% глатки и кремасти и 10% хрупасти. То је била текстура коју могу само описати као “чудно”. Изгледало је стварно лепо и лепо, осим неких превише честих грубих комада које су се осећале као тешке пахуљице. Био је то један од оних оброка које сам могао прогутати сам, али је било драго што нисам служио гризу никоме другом.

Шта сам погрешно урадио?

Срамотан Мид-Атлантиц-ер и очигледно не-јужни,
Цареи


Поштовани СМАЦНСЦ,

Ако смо само средњо-атлантски порасли да правимо и једемо гриз, или заправо добре багеле, можда ћемо имати среће са таквим стварима. Чак и гриз, од којих сам одрастао, с времена на време једу само тренутну варијанту (и када се послужује са ш тоном тона маслаца и сира који стварно примећује текстуру гритса?).

Дивим се времену и бригади коју сте водили да се припремите за плодове. Често чекамо да размишљамо “само ћу га крилати!” само да схватимо да немамо пословање како бацамо сопствени суши или ферментишемо сопствену киселу купусу. Но, без обзира на то колико се добро припремамо, постоји једна ствар која истраживање не може купити: стрпљење.

Стварно мислим да је то све што није у реду за тебе, СМАЦНСЦ. Звучи као да си почела на правом путу. Претпостављам да сте користили барем омјер од 5: 1 течности до гранита. Јеси, зар не? Онда сте БТАБ (“довели до вреле” у ресторану кратке руке), сахрањени, смањили топлоту, жвакали, жвакали, жвакали, жвакали … жвакали. Одлична техника! Али ако користите висококвалитетне гризове – волимо Ансон Миллс, дух – наћи ћете делове неравне текстуре, и то је добра ствар. Чак и након једног сата ће бити још већих комада које још треба више времена. Мали комади неће трпети дуже. Видите, гризови неће постати мекши попут зрна – само ће постати чвршћи. Зато урадите оно што сте урадили. Држите забаву на врућој температури и наставите да ударате. Сећам се да сам научио да кажем када је полента спремна, и користим исту методу са гризом: Узмите малог угриза и гурните зрна кроз затворене зубе својим језиком. Требали би да издрже. Ако не? Настави.

Напомена о том односу: чак бих предложио ићи течност 6: 1 на гриз. Грице, као полента, ће се поставити како се хладе, а осим ако се на крају не мешате у шољу креме (што није лоша идеја), добар је план да се грешите са стране течне течности. Запамтите, маслац није “мокар” састојак, тако да када га промешате, утикнуће се док се хлади.

Мислим да сте стварно били само 10 минута далеко од величанствености сита. Понекад је права награда само потребна додатна стрпљења.

Љубав,
Давн