Зашто бисте требали укусити вашу кравату

Иако је пита кора далеко од досадне (изрез! Мрежа!), Његов укус је углавном одиграо другу вијку у односу на пуњење. То је све до Асхлеи Цаппс, пецива на Буктон Халл роштиљу, једна од наших Хот 10 ресторана 2016. године, разбила наш ум. Додала је ароме њеној тестениној питу која је покупила надокнаде. Начин на који Цаппс користи земља ђумбир и црни бибер у кори како би изнео различите тонове вруће куване пите? Окус окуса на ФЛАВОР. Инспирисан овим открићем, виша сарадница уредника хране Цлаире Саффитз одлучила је да састави неколико комбинација и савета како би направила ароматичну питу.

Правила игре

Када је у питању ароматизована пита кора, мање је више. Идеално, арома корице служи за побољшање укуса пуњења, а не такмичење са њим. Да бисте избегли сукоб укуса, користите само наговештај биља, зачина, екстракта и зестица (осим ако је пуњење на једноставној страни, у том случају је разумљивија крупнија коријена). Клер предлаже упаривање “цитрусног зест са воћним питећим, топлим зачинима са питаћим чашама и ванилијом са скоро било чим”.

Течна арома као воћни сокови се не препоручују – додају више влаге и потенцијално могу изазвати чврсту кору. Изузеци су екстракти попут бадема или цвијета цветова наранџе; они су врло концентрирани и тако додају мало влаге у односу на укус који дају. Дакле, предлажемо сувим додацима на мокри начин – на пример, ако тражите угриз лемоније, користите зест умјесто сок од плода.

буктон-халл-мерингуе-пиес-хомепаге
Вес Фразер

Практикујемо Цлаиреову мудрост на Буктон Халл-у Лемон Мерингуе Пие. Фото: Вес Фразер

Комбинације укуса

Ево неколико укуса да бисте показали који су парови једни другима, само да бисте започели:

• ¼ тсп. земља аллспице + ½ тсп. вода поморанџе у кору —> пуњење пите од тиквица или слатког кромпира

• 1 тсп. попписеедс + 1 тсп. Тимијан лишће у кору —> пуњење пита од лимуна

• ¼ тсп. земни ањ + семе од ½ ваниле под —> пуњење јабуке

• 1 тсп. фино исецкани рузмарин + 1 тсп. фино нарибаног наранџастог зест —> пуњење јабуке

• 1 тсп. попписеедс + 1 тсп. Тимијан лишће —> пуњење чоколаде

• ½ тсп. екстракт бадем + 1 тсп. фино нарибано лимуново ломљење у кори — шах или другу пуну кремасту питу

Тханксгивинг: Хов то Цримп анд Децорате Пие Цруст