6 Vanliga Burger Matlagning Misstag-och hur man undviker dem

Finns det något bättre än den klassiska enkelheten hos en burgare som är fräsch från grillen? En bra burger-saftig, smakfull, och med bara rätt fixin’s-är sommaren äta som bäst. Dessutom är det relativt lite tungt lyft när det gäller att göra dem, så det är omöjligt att skruva upp en burger … eller är det? Vi pratade med Smaklig måltid senior matredaktör Dawn Perry om vad inte att göra när grillning upp hamburgare. Gör du något av dessa vanliga matlagningsfel?

1. Gå för dyrt kött

Top-of-the-line filet oughta gör för en bättre burger, eller hur? Fel. Perry säger: “Det som verkligen betyder är att du använder en snitt med en fin mängd fett.” En trevlig mängd åtminstone 15 procent till 20 procent fett kommer att göra för en juicier patty. “Lyssna, jag gillar verkligen jättechuck,” säger hon och tillägger att mullet är definitivt något att rensa bort. “Det torkar ut när du lagar det.” Åh, och medan vi pratar om köttet i frågan: Ja, du kan göra en patty ur kalkon, kyckling, fisk, grönsaker eller bönor, men det är inte det här handlar om. Det handlar allt om nötköttet. Och hej, det tar inte mycket ansträngning att bilda dina egna patties. Vi rekommenderar att du köper färskt kött över de förberedda hamburgarna. På så sätt har du total kontroll över kryddan. Och talar om kryddor ….

2. Gå Custom-Crazy

En stor burger förtjänar stor smak, men det betyder inte att du behöver gå bananer med kryddan. När du arbetar med kött av hög kvalitet, är det inte nödvändigt att sauterade lök blandade i pattiesna, och det går dubbelt för rålök. Andra saker att lämna bakom: ägg, brödsmulor, kummin, vitlökspulver, taco kryddor, etc. Det är inte en köttfärs, människor! Det sagt, inte skimp på saltet och peppar. Smaka på en sida av patty med salt och peppar strax innan du lägger den på grillen, kryddat sida ner. Innan du klappar burgeren, krydda den andra sidan.

3. Packa den in

Tror mild när du formar dina hamburgare; nu är det definitivt inte dags att vara tunghänt. Egentligen packar dem in kommer att göra för en tät, tung hockeyspuck av en burgare. Tänk på att pattyen kommer att ätas på en relativt delikat bulle (mer om det senare), inte på en tallrik med en gaffel och en kniv. Och kom hell eller högt vatten, din burgare kommer att expandera när du grillar det, så göra en divot i centrum av burgaren. På det sättet, när pattyen blir större, blir den perfekt tjock och platt, inte kupolformad. (Ingen vill ha en kupolformad burgare.)

4. En bulle är en bulle är en bulle

Ja, det handlar om köttet – men brödet är också otänkbart viktigt. Först upp är storleken på dina bullar: Det är inget värre än att ta din första bit och inse att det är allt bröd, inget kött. För att åtgärda det, se till att din burger är 6 till 8 ounce, och att den är tillräckligt bred för att nå bunens ytterkanter. Medan vi älskar en bra, hjärtlig helkornsrulle, älskar vi inte det för en burgerbulle. Ge brödet en mild press i butiken, och om det inte finns något att ge under tummen, kommer det inte heller att vara under dina tänder. Mjuka och fröna vinner tävlingen här; vi är stora fans av en enkel, squishy, ​​sesam-toppad bulle.

5. Var vaksam när du lagar mat

Vi säger inte att du ska kasta den där barnen på taket och gå bort för 20 minuters hästskor. Vi säger bara att du inte behöver ständigt kolla, poke, producera och vända pattyen när den lagar mat. Använd en termometer för att kontrollera den interna temperaturen (gör inte klipp in i det!). Och bara vidrör den tre gånger när den träffar grillen: Rotera den 180 grader, vänd den och vrid den sedan en gång till. Om det är en medelålders du strävar efter, planerar du att laga burken ca 4 minuter per sida.

6. Ladda upp det

I venen av inte över-kryddor, motstå uppmaningen att över-accessorize din burger när den är lagad. “Jag vill inte begränsa någons kreativitet”, säger Perry, men hon rekommenderar att man spenderar på två kryddor och tre påfyllningar: Tänk majonnäs och ketchup, plus sallad, tomat, lök. Om du packar på mycket mer, kommer du inte att kunna ta en bit utan att dekonstruera hamburgaren, och den patty kommer bara att bli helt förlorad. Se till att de påfyllningar du lägger till är valda med omtanke – en burgare är inte platsen för starka grönsaker (buh-bye kale), och det borde helst vara en liten smak av allt i varje bit. Och om du ska lägga till ost, är du säker på att det är helt smält, ozy och varmt när du serverar det.

Klar att lägga all din kunskap i aktion? Testa BA Burger Deluxe eller återskapa vår favoritrestaurang burger hemma.

BA Summer Grilling Manual: Burgers

BA Summer Grilling Manual: Burgers