7 Vanliga misstag att undvika när du gör nötkött

Det är gryta säsong! Vi har utnyttjat chill i luften och gör varma, mysiga rätter som chili, posole och kycklinggryta till middag. Men det finns en gryta för att styra dem alla: biffgryta. Även om det är en häftning i de flesta hushåll, kan den här rika, goda måltiden ibland bli kort. Det kan vara för tunt eller för tjockt; Köttet kan vara torrt och strängt eller grått och smaklöst. grönsaker kan vara för mushy eller inte tillräckligt kokta. Det är en tuff balans att slå till, men du borde veta hur man lagar det här klassiska kallvädret som en proffs. Vi frågade Senior Associate Food Editor Alison Roman för att få råd om hur man gör det bästa biet av gryta mänskligt möjligt, och hon pekade på de 7 dödliga synderna som alla borde undvika. Lita på oss: När du gräver i din smakfulla gryta med ömma köttfärs på den första riktigt kalla natten, kommer du vara tacksam.

Använd någon gammal köttbit
Att använda en fel skära av nötkött är förmodligen det värsta misstag du någonsin kan göra när det gäller biffgryta. Vi har även försökt använda köttskurvor som är bra för braising-liknande myrröda – och de bröt inte bara på samma sätt i en gryta. Du är kvar med bitar av tätt, torrt kött i stället för smältande ötsnöt. Den enda skär du borde använda? Chuck. Period.

Kasta ditt nötkött i råa
Vi har sagt det en miljon gånger, men det är alltid värt att upprepa: smak kommer från en bra sår. Skrapning av de karamelliserade bruna bitarna från botten av din kruka kommer att ge din gryta en djup, rik smak. Ett annat viktigt tips: Se till att laga dina köttbitar i partier, vilket ger varje bit tillräckligt med utrymme för att bli riktigt brunad. Annars kommer de att ånga, vilket resulterar i gråa klumpar. Usch.

Tjocka till ditt hjärta önskan
Egentligen gör det inte. Beef stew behöver inte vara super, super tjock. Du kommer med största sannolikhet att använda potatis, och deras stärkelse kommer naturligtvis att tjockna din gryta. Det är inte en sås – du bör inte lägga till en roux eller mjöl eller majsstärkelse. Om du do föredra din gryta på den tjockare sidan, men du kan kasta ditt nötkött i mjöl eller majsstärkelse innan du sårar det – bitarna kvar kommer att tjockna din gryta och lägga till djupare smak.

Kasta alla dina ingredienser samtidigt
Personligen gillar vi en liten bit på våra grönsaker, så vi lägg dem med ca 45 minuter i tillagningstiden kvar. På så sätt kommer de inte att falla ihop och bli mjuka. Men de skall vara ganska mjukt annars, grytan blir lite mer på soppsidan. Också, tror inte att du är begränsad till bara nötkött, morötter och potatis. Bli galen med starka örter som rosmarin och timjan och experimentera med grönsaker som fänkål och squash. Och var inte rädd för att använda kryddor för att ge allt lite indisk, thailändsk eller marockansk spinn. Bara försäkra dig spara örter som tarragon, gräslök och persilja för sist-Dessa är de ljusa anteckningarna som gör din gryta dynamiskare.

Lämna fettet
Du vill att din gryta ska vara rik, men inte så dekadent att det är en gutbomb. Skumma toppen av din gryta och ta bort så mycket av fettet som möjligt innan du serverar. Om du gör din gryta framåt, hoppa över det här steget. När du kyler, kommer fett på toppen att härda, vilket gör det enkelt att bli av med. Och bara var försiktig: Om du gör din gryta för tjock blir det för svårt att skumma.

Koka tills kön kommer hem
Ja, den är möjligt att överkaka en biffgryta. Så mycket som vi gillar tanken på en gryta som sitter på spisen hela dagen lång, kommer för mycket tid att resultera i torrt nötkött och grönskande grönsaker. Det beror på hur mycket gryta du faktiskt gör, men den söta fläcken är ca 2-3 timmar.

Servera det själv
C’mon-du behöver lite crusty bröd för att sopa upp överblivna bitar i skålen.

Så här borde du grilla det nötköttet:

Alltid brun innan du brinner