Den perfekta omelet handlar om teknik. Bara fråga Ludo Lefebvre

Detta är Kock som ett proffs, i vilka experter delar tips, tricks och tekniker som lyfter en bra maträtt till en oförglömlig.

Pro> Ludo Lefebvre

Kock / Petit Trois / Los Angeles

När Amerikas mest radikala franska kock öppnade sin drömbistro förra året, visade sig den hetaste maträtten vara den mest elementära: en klassisk omelett. Överdådig, custardy och fylld med peppery Boursin ost, det var en uppenbarelse. Jag började snabbt försöka replikera det hemma – hur svårt kunde det vara? Visas disken kräver krävande teknik och tålamod – som jag inte hade. Efter en del av min del var Lefebvre överens om att mentor mig. Dussintals ägg senare är mitt omelett-spel ninja-starkt. -Hugh Garvey

Läser in

Titta på Instagram


Hur man gör Ludo Omelett

2 stora ägg (vansinnigt färska)
2 msk. osaltat smör från europeisk stil, rumstemperatur plus mer för servering
Kosher salt
Färgad vitpeppar
1 oz. Boursin Pepperost
Fleur de sel
1 msk. finhackad färsk gräslök

1. Vispa det bra

Denna omelett är lika smidig som crème brûlée. För att uppnå denna konsistens är whisk ägg och färska ägg nyckel-i en medium skål tills mycket, mycket bra kombinerat (Vi pratar inga delar av äggvita kvar, men var försiktig så att du inte införlivar för mycket luft). Vill du bli super noga med det? Stam slagna ägg men en finmaskigt sik i en liten skål.

“Att laga en omelett bör vara tyst. Du vill inte höra någonting”, säger Lefebvre.

2. Smör bättre

Placera 1 msk. smör i en kall 8 “nonstick skillet och smälter över medium värme. Smöret håller inte bara omelet fast, det lägger också till savoriness, så använd de bra grejerna. Åh, och om det sizzles är det för varmt.

3. säsong subtilt

Häll ägg i pannan och krydda med kosher salt och vitpeppar (inte svart, så du inte överväldigar äggets smak). “En omelett handlar lika mycket om att prova ägg som fyllningar, säger Lefebvre.

Hemligheten att spika denna maträtt håller värmen mild. Din färdiga omelett ska inte ha någon färg på botten. Och toppen ska fortfarande vara rinnande, eller som fransmännen säger, baveuse-ett ord som ofta används för att beskriva en drömhund (yum!). Låg värme, hög avkastning.

4. Flytta

Använd en gummispatel, rör om ägg snabbt och ständigt i ett grovt åtta-åtta mönster medan du flyttar stekpannan i en cirkulär rörelse. Skrapa regelbundet ner sidorna på pannan så att överkokta bitar inte förstör din omelett.

5. knappt där

Så fort ägget börjar coagulera, ca 2 minuter, skaka stekpannan för att lösa något okokt ägg. Äggen ska nästan kokas genom under men fortfarande rinnande på toppen. Lyft omelet på omelet för att kontrollera att det håller ihop. Om det gör det är det klart att fylla. Ta av värmen och låt sitta 1 minut.

Mjuk, spridbar och lagrad i snabbköpet, Boursin ger frodighet och smakuppgång. “Det är Frankrikes velvete”, säger Lefebvre.

6. Ost det

Dollop Boursin över mitten av ägget (“det smälter så smidigt”, säger Lefebvre) i en liten vinkel från stekhandtagets handtag. Denna positionering ställer dig smart för att greppa handtaget med vänster hand och vänd omelet på din tallrik när tiden kommer.

7. Låt oss rulla

Börja vid kanten närmast dig, använd din spatel för att försiktigt rulla omeletten med ungefär 1 ½ tums intervall. När du är ungefär halvvägs, tillsätt 1 msk smör till stekpannan. Det hjälper till att förhindra att du klibbar och lägger till en vacker glans på ägget.

8. Tips och flip

Med din spatel slutar du att rulla omeletten och tippa sedan stekpannan och över tallriken med hjälp av spateln för att hjälpa dig att vända omelet så att den sitter fast på sidan på den (uppvärmda) plattan. För att avsluta, topp med fleur de sel och gräslök. Gör 1


Mix Motions

Att hålla pannan rörlig medan du rör om dina ägg är mycket som att klappa huvudet medan du gnuggar magen: Det kräver övning. Men all den rörelsen resulterar i flöjtiga, jämnt kokta smörgåsar – sakerna är stora omeletter gjorda av.

Titta på videon!

Få receptet: Ludo Omelett