Gör det bästa brystet någonsin genom att undvika dessa vanliga misstag

Med Rosh Hashanah rätt runt hörnet har vi brisket på hjärnan. Bara för att det här köttet är en klassiker betyder inte att det inte finns något utrymme för förbättring. Från hård, tjuv konsistens till tråkig, humör smak, det finns en mängd olika sätt att skruva upp din brisket. Men frukta inte! Du är inte förvandlad till den gummiaktiga brisketen av dagar av yore (förlåt, Granny). Vi pratade med Smaklig måltid assistent matredigerare Claire Saffitz och senior associerad matredaktör __Alison Roman__about hur man gör brisket magic. Så här får du det rätt varje gång.

1. Brisket är Brisket är Brisket

Först av, låt oss få en sak rakt: Vi pratar om en braised brisket-inte en rökt brisket eller något du skulle hitta på en Texas grill. Nu när vi har fått ut det, låt oss prata om var du köper din brisket. Köttet, som kommer från sidan av en kos ribbage, är naturligt och ökänt tufft. Det här är ingen ursäkt för att köpa det mystiska krymppaketet från din stormarknad svalare av halvpris kött. “Bara för att det är svårt att börja med betyder inte att du borde göra det värre,” säger Roman. Så gör rätt: Köp från en välrenommerad slaktare eller, ännu bättre, en jordbrukare du känner och litar på.

2. Trim fettet

Om din brisket alltid kommer ut torr, med all texturala överklagning av sågspån, ta hänsyn till mängden fett du börjar med. Ett gott lager av isolerande fett kommer att hålla brisketten fuktig när den lagar mat, Saffitz säger, så trimma inte för mycket av. Förutom: Fett är smak. Du vill ha smak, inte du?

Nu är det en brisket.

3. Ingen gillar en saltbrisket

Din bästa satsning på bästa brystet är att säsong tidigt och att säsong bra. En stor dusch med koshersalt och peppar gör tricket, och du kan även ta hand om affärer natten innan du lagar mat. Romerska säger: “Det kommer bara att lägga till smak, så varför inte göra det?”

4. Jag kan bara kasta den i denna Crockpot!

Att använda en crockpot är inte fel, i sig. Det är bara inte det bästa verktyget du har när du lagar matris. Varför? Du saknar ett enda steg: browning. Saffitz säger det Att få en bra, mörk sår på ditt kött är nyckeln. Det kommer inte bara att försegla i köttets juice, det kommer att ge en djupare och rikare smak till köttet och din brödvätska. Serverar en folkmassa? Om din brisket är för stor för att sera, klipp den helt enkelt i halva och bruna den i två satser. Du kommer att betjäna brisketten skivad, så du behöver inte oroa dig för att förstöra den otroligt inspirerande presentationen av en stor köttbit.

4. Inget behov av att bli galen med Mix-Ins

Morötter och lök kastas vanligtvis in med brisket och brödvätskan, men det betyder inte att du måste stanna där: Att tillsätta mer aromatiska ämnen och smakämnen kommer bara att fungera bra på lång sikt, så bli kreativ med saker som skalot, purjolök, vitlök, örter och torkad frukt. Och skör inte bara de morötterna och släng dem in. De borde ha lite färg på dem, säger Saffitz. Så efter att du har seared och tagit bort köttet från pannan, lägg i dessa aromater och svett dem tills doftande. Återigen bygger du smak – det är dags bra. När du är redo att lägga tillbaka köttet, plus brödvätskan säger Saffitz att man ska gå med “allt annat än vatten”. Vin, köttlager, öl: Det är allt rättvist spel.

5. Låt det andas

Två ord: Luft. Stram. Din brisket ska cozied i en nederländsk ugn och täckas med ett tätt passande lock. Och när det gäller ugnsdebatten avslutar vi det just nu: Pop den där barnen i ugnen! Värmen stannar konstant och är bättre reglerad där än på en spishäll. Och få inte allt antsy om matlagningstiden – brisket behöver lång tid att göra sina saker. Gilla, tre till fyra timmar lång (beroende på köttets storlek, förstås).

6. Dag-gammal brisket är det värsta

Daggamla brisket är bäst! Saffitz delar ett knep hon lärde sig av sin mamma: Låt köttet svalna rätt i braceringsvätskan, ta bort och skiv den nästa dag. Inte bara kommer vätskan att hålla köttet fuktigt, men en kyld brisket är mycket lättare att skära än en piping-hot. Kom ihåg att du letar efter en brisket som är öm nog att skivas, men inte strimlad. När du ger braisningsvätskan lite kärlek (mer om det på en minut) kan du värma upp skivorna direkt i såsen. Sätt i allt i en värmeskyddande serveringsfat och täck den med ett tätt passande lock (du vill inte överdrypa ​​din sås), popa det alltså i en varm ugn medan du lägger på finpusten på resten av middag.

7. Vi behöver ingen stinkin sås

Medan du sällan ser en brisket serveras naken, den är ganska vanlig praxis att bara dunka lite av brödvätskan ovanpå köttet. Och det är bra om du är okej med att vara genomsnittlig. Men eftersom du har gjort en stor sås, varför gå inte den extra milen? Torka ut några fasta ämnen (som morötter), släng bitar som du inte kommer att äta (som ett löklöv) och minska vätskan tills den är tjock nog för att täcka baksidan av en sked. Tillsätt de biffiga aromaterna tillbaka och justera kryddan. Klättra dig själv på baksidan: Du har bara gjort en av de bästa brisketsna hela tiden.

Klar att lägga all den kunskapen till nytta? Kolla in denna belgiska Ale-Braised Brisket.

Tiden att röka lite brisket hemma.