Havremjöl Latte handlar om att göra din frukost 1000% bättre

Associerad webbredaktör Rochelle Bilow älskar verkligen frukost. Visst, hon är en morgon person av naturen, men det som hon verkligen gräver om frukost är att det är en möjlighet att starta dagen på högra foten. Det är en chans att äta något hälsosamt, snabbt och hemlagat. Denna vecka handlar hon om havregrynslatten. Nyfiken? Läs vidare…

I den lilla bergstaden Breckenridge, Colorado, har lokalbefolkningen ganska mycket en sak i åtanke: spendera så mycket tid som möjligt skidåkning, boarding och mountainbike. Det är en vacker stad parkerad vid den häpnadsväckande höjden på 9 600 fot, vilket gör utomhus äventyr lätt och tillgängligt.

Men innan du träffar spåren eller backarna behöver du en riklig frukost, där Johanna Hirschboeck, ägare av kult-favorit-kaffebutiken Cuppa Joe, kommer in. Jag besökte nyligen “Breck” (som kallas en lokal) , och stoppade av Cuppa Joe för att få skopan på en spännande maträtt som har matat kaféstammare i åratal – och har piqued mitt intresse sedan jag hörde det för månader sedan. Det kallas havregrynslatten.

“Jag ville skapa en maträtt som var bra för människor på farten”, säger Hirschboeck. Kaféet gör också bra burritos – inte passera på den söta potatisen en – men Hirschboeck ville göra den ultimata måltid-i-ett: något som kombinerade hennes sakkunnigt drabbade espresso med en ständig frukostbuffé , alla serveras i ett fartyg. Så här gör hon det:

Först kombinerar hon rullade havre med helmjölk och använder ångbryggan på kaffens espressomaskin för att samtidigt värma mjölken och laga havre. Sedan gör hon ett dubbelt skott av espresso. Den mjölkiga havre hälls i en stor mugg, toppad med espresso, och slutade med en strö av crunchy granola. “Folk frågar alltid,” Nypa du det eller ät det? “Säger Hirschboeck. Svaret är “båda”. Havre tjocknar blandningen till en smoothieliknande konsistens, vilket gör det roligt att dricka. Men det finns också massor av bra grejer på botten av kruset, perfekt för att skopa upp med en sked.

Även om jag rekommenderar att du bokar en flygbiljett till Colorado och försöker Cuppa Joe’s havremjöl latte direkt (Allvarligt. Det är så bra.) Du kan hacka det hemma med starkt kaffe och lite armbågsfett. Använd en spishällspolare eller gör en liten sats stark övertäckning för kaffekomponenten. Det kommer att efterlikna espressos balanserade bitterhet. För havre, värm några fläckar mjölk i en såsgryta på spisen, och viska visp det som det värmer. När det är skumt, lägg i en stor skorpa havre, rör om att kombinera, häll det sedan i din mugg. Toppa med det starka kaffet och granola och smutta. Du behöver inte vara en skidåkare för att uppskatta denna genialkonsol, men jag vet att jag ska göra det hemma när jag vill känna mig transporterad till bergen.