Möt Rosemary Iced Latte, ditt nya favorit sätt att dricka kaffe

Associerad webbredaktör Rochelle Bilow älskar verkligen frukost. Visst, hon är en morgon person av naturen, men det som hon verkligen gräver om frukost är att det är en möjlighet att starta dagen på högra foten. Det är en chans att äta något hälsosamt, snabbt och hemlagat. Här delar hon ett av hennes sätt att få hennes koffeinfix.

Liksom många av er är jag unapologetiskt besatt av kaffe. Jag är säker på att jag kunde komma igenom en morgon utan det, men varför gör det för mig själv (och mina medarbetare)? Tricket med kaffe är dock att det kan vara, utmanande att göra innan du faktiskt har haft någon. Jag kan inte vara den enda som har spillt grunder över golvet, brände mig själv med kokande vatten, eller helt mucked upp förhållandena – eller hur? Det bästa sättet att undvika dessa utmaningar för koffein är att göra en stor sats med kall bryggkoncentrat i början av veckan. Det kommer att gå dig igenom fredag, och allt du behöver göra varje morgon är utspädd till din önskade styrka och doktor upp det med vilken mjölk / grädde / sötningsmedel du gillar.

Tricket för en stark och robust, men inte sludig, koncentrerad är att använda grovmalda bönor. De kommer långsamt att införa vattnet med smak och koffein, men är tillräckligt stora för att de inte kommer att skymma slutprodukten. Om du är orolig är dina grunder inte grovt, du kan linja din sil med cheesecloth för att fånga några små partiklar.

Nu är här den roliga delen. Eftersom kallbröd är potenta saker, är det en perfekt match för mjölk eller grädde och sötningsmedel. På sommaren är mitt favorit sätt att koffeinera med ett hemlagat rosmarinkaka kaffe. Jag upptäckte först denna smakkombination på Café Kubal, en lokal kafé i min hemstad, Syracuse, NY. De erbjuder bara sina rosmarinska latté under årets hetaste månader – lita på mig, jag har försökt att beställa den i december till ingen nytta. Nu när jag bor i New York City, måste jag få min fixa hemma. Så här gör jag det.

Häll 4 uns kall-bryggkoncentrat i ett glas. Det är inte tekniskt espresso, vilket krävs för en latté, men det är starka saker och gör tricket. Om du har turen att ha en espressomaskin kan du göra ett skott eller dubbla skott per vanligt och fortsätt. (Kom bara ihåg att det är varmt, och kommer smälta isbitarna snabbare och späda lattén). I en cocktailskakare, kombinera grädde eller helmjölk (två procent om du måste, men aldrig skumma) med en tesked av rosmarin, enkelt sirap * och en handfull isbitar. Skaka det som om du behöver lite kaffe, häll sedan den över den kalla bryggan, inklusive isbitar. Stick ett halm i den suggen och nippa glad.

* För att göra den enkla sirapen, koka en kopp vatten, en kopp granulat och en handfull färska rosmarin. Rör om, låt svalna helt och dra sedan ut rosmarin. Förvara i kylskåpet.

Behöver du mer koffein? 11 Iced Coffee Recept