Nonstickiness är inte den enda anledningen att använda Nonstick Cake Pans

Om du har en av de spetsiga kakepannorna i ditt skåp som föregår Easy-Bake-ugnar, så är det dags att du får dig lite ny utrustning. Inte för att vi vill att du obehagligt behöver ut $ 20 på en glänsande ny leksak, eller för att vi hatar din mormors 1900-talets bakpåsar, men för att vi verkligen vill att dina kakor ska visa sig bra.

Kakspannor gjorda av nonstick-metall är bra för den uppenbara anledningen: Kakor håller inte fast vid dem. Det betyder att när du släpper den skönheten ur sin form, förblir den intakt. Men vår kärlek är inte bara hud djup. Låt oss prata Science, ska vi?

Olika typer och kvaliteter av metall leder värme i olika takt. Om du bakar en tårta i en panna gjord av en robust, matt metall (nonstick!), Kan den baka så mycket som 20% snabbare än om du använder en som är gjord av tunna, glänsande metall.

Men inte ens alla nonsticks skapas lika. Mörka färger absorberar värme snabbare än ljusa färger, vilket gör att brödet av saker brinner långt innan mitten är kokt. Det är därför vi håller oss borta från mörkare pannor när vi bakar (nonstick eller annat) och går till ljusgråa pannor, som den här från Calphalon. Kakorna är bakade, toppen är lätt brunad och alla är glada.

Så nästa gång någon frågar din tårta bakning gata cred när de ser dig un-molding den gyllene, smula fria tårtan från din robusta nonstick, berätta du för dem att Science är på din sida. Vem ska argumentera med det?