Undvik dessa 9 vanliga misstag med din påskskinka

Varje semester som kretsar runt en mittenrättskål (ahem, kalkon) kan vara stressande. Påsk handlar om skinkan. Tyvärr är det inte alltid enkelt att förbereda köttet, så vi frågade äldre matredaktör Dawn Perry för lite råd. Oavsett vilket recept du använder – från en tidstestad familjen grillad till vår april-utgåva påskskinka med gyllene brödsmulor och Madeira sås – undvik dessa vanliga misstag som människor gör med påskens mest populära mästerverk.

#### 1. En skinka är en skinka är en skinka


Det är påsk, inte bara en annan söndags måltid. Ring din slaktare till reservera en godkvalitativ rökt ben-in-skinka istället för att köpa från snabbköpet. Om det inte fungerar finns det fortfarande dags att beställa från d’Artagnan.com (de skickar även över natten).

#### 2. Ingen ben, inget problem


Oavsett om den är inbenad eller delvis utbenad, beställa en skinka med någon form av ben i den. Det kommer att ge dig en känsla av var du ska ta hamns temperatur för att bestämma doneness (se nedan), plus att det kvarvarande benet kommer att ta en soppa eller en burk med bönor till nästa nivå.

#### 3. Köp exakt så mycket som du behöver


Nej-köp mer. Sanning: skinkan varar för dagar. Var inte rädd för att få en stor och äta rester i en vecka. (Scrambles! Smörgåsar! Skinka biffar, åh min!) Planera att köpa minst 1 lbs kött per person så att du får gott om rester.

#### 4. Din skinka behöver inte ett bad


Koka försiktigt skinkan med minst 1/2 kopp vatten, vin eller lager i pannan och täck den med folie för att se till att skinken inte torkar ut (tills du har applicerat glasyren – då kommer folien av).

#### 5. Glasögonpaketet är din vän


Ge din skinka lite hemlagad kärlek! Undvik det gnarly-paketet med goopyframkallad glasyr och gör din egen istället. Tänk något sött, något kryddigt (lika enkelt som brunt socker och svartpeppar). Pensla glasyren mot slutet av matlagningen för en otrolig söt och salt upplevelse.

#### 6. Klar, Ställ, Glasögon!


Glasera inte din skinka genast. För att undvika att bränna den, Applicera det 15-30 minuter innan du tar det ur ugnen, och ta en titt en gång i taget för att se till att det inte brinner.

#### 7. Håll Temp Low och Slow


Ja, du vill värma din skinka upp till en låg, jämn temperatur (säg 300 °) men för att få den oemotståndliga skorstenen, måste du vrida den uppåt. Du vill att glasyren ska bubbla och karamellisera, så om det inte händer gör ugnen upp till 450 ° och håll ögonen på det tills skelettet börjar härda lite.

#### 8. Lita på ditt recepts timing


Hummer är ofta redan kokta (de är vanligtvis rökt och kokt eller bakat), så gå inte över en inre temperatur på 145 grader – det torkar ut. Stick en termometer djupt i skinkan nära benet för att få en korrekt läsning. Ta skinkan ur ugnen när den är 135-140 grader, och den får de extra pargraderna när den vilar.

#### 9. Grav höger in


För att skinken ska vara saftig behöver den lite tid att vila som någon annan köttbit. Låt det sitta i ca 20 minuter när det är ur ugnen. Därefter gräva i.