Vanliga misstag att undvika när man gör bacon, världens mest perfekta mat

Bacon är fantastiskt. Du vet det. Vi vet det. Men bara för att det redan är världens mest perfekta mat betyder det inte att det är oövervinnligt. Det finns några människor där ute som begår verkligt grymma brott mot bacon. Var inte en av dem. Undvik dessa vanliga misstag.

1. Använda fel panelen

Spara nonstick pan för dina äggröra,“säger Brad Leone, BAs test kökschef. Den höga fettmängden bacon gör vad som helst du använder i huvudsak nonstick. Aluminiumspannor är mycket tunna och får rippning hett mycket snabbt, vilket gör bränt bacon alltför ofta. Testkökpersonalen gillar välsorterat gjutjärn för att laga bacon. Det ger inte bara värme jämnt (det betyder inga brända fläckar), baconfettet hjälper till att krydda panelen för framtida bruk. Det är en win-win. Som sagt! Om du inte har gjutjärn, var noga med att ställa in lågen till lågt medium, och flytta panen runt med jämna mellanrum för att ta hänsyn till “hot spots”.

2. Börja med en varmpanna

Lägg till bacon till en hetpanna, säger senior associerad matredigerare Claire Saffitz, och det kommer omedelbart att gripa upp, försegla sig i allt det förhöjda, orenade fettet. Istället, lägg baconet platt i en kall panna och placera den över en brännarsats till medium eller medellång. När baconet värmer upp tillsammans med pannan, kommer fettet långsamt att försvaga, vilket gör bacon som är helt skarpt.

linfrö-chia-utsädes-pannkakor-med-bacon
Kyle Johnson

Perfekt kokt bacon, om du frågar oss. Foto: Kyle Johnson

3. Undercooking It

Okej, vi ska erkänna: I striden på bacon tenderar vi att svika på sidan av “verging on overdone.” Men vi skulle välja krispig, djupbrunad bacon över floppy, fuktiga band någon dag. Den vanligaste skyldige i underkokning? Startar pannan för varmt och snabbt (se: tips nr 2). Det ger ett bränt yttre innan fett och resten av köttet har tid att laga noggrant.

3. Inte smörj fettet

Vi behöver inte berätta för dig att spara ditt återgivna fett. (Vänta?) Men du kanske hoppar över ett viktigt steg: Leone påfrestar det flytande fettet genom en fin mesh innan du slår det och förvarar det i kylskåpet (det kommer att bli konge, men smälter igen när det värms upp). Silken fångar några brända eller krispiga bitar som kan ge en bitter smak till rostade grönsaker eller kakor (ja, vi sa kakor). Kassera dessa bitar.

KÖTTFÄRSLIMPA 2
Alex Lau

Har någon sagt … Bacon-Wrapped Meatloaf? Foto: Alex Lau

4. Inte redovisa saltheten

Om du lagar mat med bacon, säg, i en köttfärs eller bakad bönor, kom ihåg detta viktiga faktum: Bacon är i sig salt! Även om det inte betyder att du ska hoppa över koshersaltet och Maldon helt, kom ihåg att du börjar med ett aggressivt kryddat element. Smaka när du går och justera därefter – du kan sluta använda mycket mindre än du skulle tro.

6. Mikrovågsugn

Bara nej. Snälla gör det inte Om du inte har tillräckligt med utrymme på spisen, lyssna du på Leone: Koka bacon i en måttlig het ugn (ca 400˚). Drapera det bara på en rack som sitter över en plåt för att fånga fettet. Det kan ta lite längre tid, men du kommer inte få den konstiga, gummiliknande texturen som bara en mikrovågsugn kan ge.

Nu när vi har tagit hand om bacon, skrämmer du inte dina ägg, är du?

Också bacon-rific: Bacon, ägg och Kimchi Ramen

Hur man gör bacon, ägg och Kimchi Ramen